Догори
Дати відгук

Знадобляться лише два інгредієнти: як приготувати домашню томатну пасту

Має кілька суттєвих переваг перед магазинною.

1 хв на прочитання01 Вересня 2024, 08:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Домашня томатна паста має кілька суттєвих переваг перед магазинною. По-перше, ви контролюєте якість інгредієнтів: можете вибирати тільки стиглі та натуральні помідори без додавання консервантів і штучних добавок. По-друге, смак і аромат домашньої пасти набагато багатші й інтенсивніші, оскільки вона виготовляється зі свіжих томатів. По-третє, ви можете налаштувати рецепт під свої вподобання, додаючи спеції, трави чи інші інгредієнти. І, нарешті, це екологічно: домашня паста не потребує упаковки, що зменшує кількість відходів.

Інгредієнти:

помідори стиглі;

сіль — до смаку.

Приготування.

Помідори вимити, розрізати на половинки, вирізати плодоніжки та пошкоджені місця.

Пропустити помідори через соковитискач або м'ясорубку.

Поставити таз із подрібненими помідорами на вогонь. Довести до кипіння. Посолити за смаком.

Варити на невеликому вогні, поки томатна маса не увариться у 5-7 разів.

Кришки прокип'ятити 5 хвилин.

Банки добре промити, простерилізувати будь-яким способом.

Гарячу томатну пасту викласти у сухі стерилізовані банки та закрутити.

Перевернути банки на кришки, накрити ковдрою та залишити до повного остигання.

Домашня томатна паста готова.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.