Догори
Дати відгук

Жульєн із грибами — класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів у всьому світі: покроковий рецепт

Ідеально підходить як закуска чи гаряча страва.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Жульєн із грибами — це класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів у всьому світі. Незважаючи на свою назву, страва не має нічого спільного з салатами, як може здатися на перший погляд. Це запечені у вершковому соусі гриби з сиром, що подаються в невеликих порційних формах. Жульєн ідеально підходить як закуска чи гаряча страва.

Інгредієнти:

печериці — 200 г;

цибуля ріпчаста — 70 г;

часник — 1-2 зуби;

сир — 50-70 г;

вершки — 200 мл;

борошно — 2 ст.;

масло вершкове — 1 ст. л.;

олія — 2-3 ст. л.;

спеції — до смаку;

сіль — до смаку.

Приготування.

Цибулю дрібно нарізати.

Печериці дрібно нарізати.

Часник дрібно накришити.

Сир натерти на тертці.

Цибулю обсмажити на олії. Додати нарізаний часник.

Туди ж відправити печериці, сіль, спеції та смажити до готовності грибів.

На сухій сковороді спасерувати борошно до кремового відтінку, додати вершкове масло, перемішати.

Через 1-2 хвилини влити вершки. Помішуючи, довести до кипіння.

До грибів додати приготовлений соус і акуратно перемішати.

Гриби в вершковому соусі розкласти в порційні форми, змащені олією, і присипати тертим сиром.

Запікати жульєн із грибами в духовці при температурі 200 °C 10-15 хвилин.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро