Догори
Дати відгук

Жульєн із грибами — класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів у всьому світі: покроковий рецепт

Ідеально підходить як закуска чи гаряча страва.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Жульєн із грибами — це класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів у всьому світі. Незважаючи на свою назву, страва не має нічого спільного з салатами, як може здатися на перший погляд. Це запечені у вершковому соусі гриби з сиром, що подаються в невеликих порційних формах. Жульєн ідеально підходить як закуска чи гаряча страва.

Інгредієнти:

печериці — 200 г;

цибуля ріпчаста — 70 г;

часник — 1-2 зуби;

сир — 50-70 г;

вершки — 200 мл;

борошно — 2 ст.;

масло вершкове — 1 ст. л.;

олія — 2-3 ст. л.;

спеції — до смаку;

сіль — до смаку.

Приготування.

Цибулю дрібно нарізати.

Печериці дрібно нарізати.

Часник дрібно накришити.

Сир натерти на тертці.

Цибулю обсмажити на олії. Додати нарізаний часник.

Туди ж відправити печериці, сіль, спеції та смажити до готовності грибів.

На сухій сковороді спасерувати борошно до кремового відтінку, додати вершкове масло, перемішати.

Через 1-2 хвилини влити вершки. Помішуючи, довести до кипіння.

До грибів додати приготовлений соус і акуратно перемішати.

Гриби в вершковому соусі розкласти в порційні форми, змащені олією, і присипати тертим сиром.

Запікати жульєн із грибами в духовці при температурі 200 °C 10-15 хвилин.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Заборона ЗЗР може обвалити український агросектор на $4,3 млрд
3 хв на прочитанняВчора
Фото з відкритих джерел
Одеська область відродить видобуток солі: завод за $2,8 млн почне роботу на початку 2026 року
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день оливкового дерева 2025 — цінність, символіка та роль у сталому розвитку
26 листопада — Всесвітній день оливкового дерева: стародавнє дерево, яке несе мир, здоров’я і сталість
2 хв на прочитанняВчора
Повний перелік причин анулювання 4-ї групи ЄП: перехід агропідприємства на загальну систему
2 хв на прочитання25 Листопада 2025
Від сировини до продукту: презентовано каталог українського обладнання для агропереробки
2 хв на прочитання25 Листопада 2025
Мобільні зерносховища: поставлено обладнання на 1,5 млн тонн для Півдня та Сходу
2 хв на прочитання25 Листопада 2025
День супу гаспачо: історія страви та сучасні гастрономічні тенденції
1 хв на прочитання25 Листопада 2025
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Місячний календар стрижок на грудень 2025: сприятливі дні для стрижки та фарбування волосся
2 хв на прочитання2 години тому
Неприємний побічний ефект Мounjaro: чому виникає діарея та як її контролювати
Неприємний побічний ефект Мounjaro: чому виникає діарея та як її контролювати
3 хв на прочитання3 години тому
Фото: DW
Пункт про амністію вилучено з плану Трампа, щоб не заблокувати відповідальність Росії за воєнні злочини
1 хв на прочитання5 годин тому
Гороскоп на 28 ноября 2025 года
Гороскоп для всех знаков зодиака на пятницу, 28 ноября 2025 года
4 хв на прочитання6 годин тому
Прикордонники Чернівецького загону виявили велику партію акумуляторів для електромобілів
1 хв на прочитання7 годин тому
Animalism by UAnimals випустив іграшки-герої: прототипами стали реальні історії врятованих тварин
2 хв на прочитання8 годин тому
Що відомо про природний ядерний реактор, що працював без участі людини
2 хв на прочитання9 годин тому
Сонячні панелі та блекаути: експерт пояснив, як досягти 100% енергонезалежності
1 хв на прочитання10 годин тому