Догори
Дати відгук

"Зелена угода" здатна стимулювати економіку і створити робочі місця у Євросоюзі після Covid-19

Ми не можемо дозволити собі регрес, який може мати згубні наслідки для клімату, біорізноманіття та навколишнього середовища, а також для здоров'я людей та європейської економіки

2 хв на прочитання17 Квітня 2020, 06:32
pixabay pixabay
Поділитись:

Міністри з екології та охорони навколишнього середовища з тринадцяти європейських країн, включаючи Францію, ФРН, Італію та Іспанію, опублікували відкритого листа, в якому йдеться про важливість "зеленої угоди" для Європи. Про це інформує GreenPost з посиланням на  renen.

"Хоча зараз основна увага урядів приділяється боротьбі з пандемією та її безпосередніми наслідками, необхідно вже сьогодні готувати плани відновлення, беручи до уваги кліматичну і екологічну кризу, боротьба з якими повинна залишитися у центрі політичного порядку денного, - наголошують глаи відомств. - Ми не можемо дозволити собі регрес, який може мати згубні наслідки для клімату, біорізноманіття та навколишнього середовища, а також для здоров'я людей та європейської економіки".

Міністри схвалюють пропозицію Європейської Комісії почати роботу над всеосяжним планом відновлення, що включає "зелений перехід" і цифрову трансформацію, та закликають використовувати європейську "зелену угоду" у якості основи для цієї роботи.

Відомо, що  "зелена угода" являє собою нову стратегію зростання для ЄС, яка здатна забезпечити подвійну вигоду від стимулювання економіки і створення робочих місць, прискорюючи при цьому зелений перехід економічно ефективним способом, наголошуюється у листі.

Наприклад, мета кліматичної нейтральності до 2050 року поєднанні з сильними політичними установками забезпечує стабільне і орієнтоване на майбутнє інвестиційне середовище для європейського бізнесу, що є важливою передумовою для зеленого зростання і створення робочих місць.

"Зелена угода" дає нам дорожню карту для прийняття правильних рішень у відповідь на економічну кризу, перетворюючи Європу в стійку і кліматично нейтральну економіку, тому необхідно протистояти спокусам у відповідь на нинішню кризу залишатись з викопною енергетикою", - йдеться у листі.

Міністри закликають до кінця року збільшити кліматичну мету ЄС на 2030 рік, дотримуючись графіка Паризької угоди і надихати інших глобальних гравців також підняти свої цілі.

Нагадаємо, Мінекоенерго обіцяє до літа подати законопроєкт про енергоефективність.  В міністерстві розраховують, що подальше впровадження енергоефективності дасть в Україні такий же ефект, на який розраховують у Євросоюзі. За даними Європейської комісії прогнозується, що 23% заощадженої енергії в рамках цілей ЄС на 2020 рік – це результат впровадження статті 7 Директиви 2012/27/ЄС про енергоефективність.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.