- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Засипати все в банку — і за 10 хвилин готово: рецепт смачних огірочків на зиму
Засипати все в банку — і за 10 хвилин готово: рецепт смачних огірочків на зиму
Така консервація завжди виручить, коли знадобиться закуска до столу або потрібно зробити класичні салати до свят.
Рецепт цих консервованих огірків дуже простий і швидко готується. А ось результат вам точно сподобається: такі огірочки відмінно підходять як закуска, як продукт для салатів, супів, начинок для пиріжків.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
огірки — близько 650 г;
кріп — гілочки та парасольки;
часник — 1 зубчик;
перець гострий — кілька шматочків, на смак;
лавровий лист — 1 шт.;
перець горошком — 7 – 10 шт;
вода — близько 450 мл;
сіль — 15 г;
цукор — 30 г;
оцет столовий 9% — 30 мл.
Приготування.
У банки розкласти кріп та часточки часнику, лавровий лист, перець горошком.
Вкласти в банки огірки.
Засипати в банки сіль, цукор, влити оцет — 3 столові ложки.
Залити банки чистою, холодною водою, очищеною, відстояною.
Накрити кришками банки.
У каструлю укласти рушник, поставити банки, залити теплу воду по плічка банок.
Після закипання води в каструлі стерилізувати 10 хвилин, накривши каструлю кришкою.
Закрутити кришки, перевернути банки, накрити їх рушником і залишити до охолодження.
Огірочки зберігати у підвалі або у коморі.
Така смачна консервація вас завжди виручить, коли потрібна традиційна закуска до столу або потрібно зробити класичні салати до свят.
Також ми компот зі смородини та червоних порічок із листям: хоч зараз, хоч на зиму.