Догори
Дати відгук

Застій лімфи та отруєння шлаками: шкідлива косметика, якою користуються всі

Мало хто замислювався над тим, як ця косметика впливає на здоров'я.

2 хв на прочитання20 Жовтня 2023, 06:50
Косметика шкідлива для здоров'я Косметика шкідлива для здоров'я
Поділитись:

Дезодоранти – невід'ємна частина нашої повсякденної б'юті-рутини. Звичайні засоби, доступні в магазинах, покликані боротися з неприємним запахом поту, і, здавалося б, вони виконують це успішно. Однак мало хто замислювався над тим, як ця косметика впливає на здоров'я.

Сам по собі не має запаху, коли цей неприємний запах з'являється, значить, всередині організму вже відбуваються незбалансовані процеси.

Це може означати, що процеси детоксикації порушені, і токсини, і шлаки не можуть повністю залишити організм. ", - наголосила лікар-нутриціолог.

Медик назвала компоненти косметики, які допоможуть позбутися набряків

У нашого організму є своєрідна каналізація — лімфатична система, вона виводить токсини та "сміття". Однак для ефективної роботи лімфатичної системи важливо рухатися, тому що вона не має власного "насоса". Ця система активується рухом, особливо рухом ніг, які по суті качають лімфу знизу вгору.

Нутриціолог провела аналогію з багатоповерхівкою, де кожна квартира є клітиною в нашому організмі. До кожної клітини підключена "труба" для промивання, але для того, щоб процес запустити, важливо пити достатню кількість води і забезпечити виведення "сміття" через лімфатичні канали.

"Таким чином, ми повинні активно працювати над виведенням токсинів через лімфатичну систему за допомогою поту. А дезодоранти блокують вихід поту, що фактично означає закупорювання пір, через які мають виводитися бруд, токсини та шлаки з організму. Якщо піт не може вийти, токсини можуть почати рухатися назад в організм. Особливо небезпечно, що поряд з пахвою розташовані груди і саме в цій області часто затримуються токсини і сміття", - пояснила вона.

Щоб мінімізувати шкоду від дезодорантів, тренер порадила використати натуральні дезодоранти, такі як содові. Крім того, важливо підтримувати роботу лімфатичної системи. Як це зробити?

Пийте достатньо води (приблизно 30 мл на 1 кг ваги).

Підтримуйте активний спосіб життя (щонайменше 10 000 кроків на день або займайтеся фізичною активністю).

Збагачуйте харчування корисними жирами, клітковиною та білком.

Періодично відвідуйте лазні та сауни.

Розгляньте можливість лімфодренажних масажів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я