Догори
Дати відгук

З крапелькою прянощів: консервовані помідори з корицею

Помідори з корицею — це не та комбінація, яку можна назвати банальною

1 хв на прочитання07 Вересня 2022, 12:00
Поділитись:

У всіх, хто займається консервацією, є свої маленькі секрети, інгредієнти, які вони часто використовують, щоб додати щось особливе (і невпізнанне) у страву. Ось, наприклад, один з таких секретів — додати до класичних консервованих помідорів паличку кориці, щоб отримати незвичний присмак прянощів.

Консервовані помідори з корицею чудово поєднуються з пастою, сирною тарілкою, стравами з м’ясного фаршу, від мусаки до пастиціо, також вони смачні самі по собі.

Інгредієнти:

Томати 1 кг

Часник, зубчики 6 шт.

Лавровий лист 2 шт.

Гвоздика зелена 15 г

Кориця, палички 1 шт.

Сіль 40 г

Цукор 200 г

Оцет 50 мл

Зелень за смаком

Крок 1/3

Помідори і зелень помийте, обсушіть. Часник очистіть і поріжте шматочками. У стерилізовані банки на дно покладіть зелень, лаврові листки, гвоздику, часник. Зверху щільно укладіть помідори і залийте кип’ятком на 15 хвилин.

Крок 2/3

Потім злийте воду з банок у каструлю, додайте сіль, цукор, паличку кориці, доведіть до кипіння і кип’ятіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, видаліть корицю, потім додайте оцет. Зразу залийте помідори гарячим маринадом.

 

Крок 3/3

Герметично закатайте банки, переверніть догори дном, закутайте і залиште охолоджуватись. Зберігайте у прохолодному місці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost