- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- З крапелькою прянощів: консервовані помідори з корицею
З крапелькою прянощів: консервовані помідори з корицею
Помідори з корицею — це не та комбінація, яку можна назвати банальною

У всіх, хто займається консервацією, є свої маленькі секрети, інгредієнти, які вони часто використовують, щоб додати щось особливе (і невпізнанне) у страву. Ось, наприклад, один з таких секретів — додати до класичних консервованих помідорів паличку кориці, щоб отримати незвичний присмак прянощів.
Консервовані помідори з корицею чудово поєднуються з пастою, сирною тарілкою, стравами з м’ясного фаршу, від мусаки до пастиціо, також вони смачні самі по собі.
Інгредієнти:
Томати 1 кг
Часник, зубчики 6 шт.
Лавровий лист 2 шт.
Гвоздика зелена 15 г
Кориця, палички 1 шт.
Сіль 40 г
Цукор 200 г
Оцет 50 мл
Зелень за смаком
Крок 1/3
Помідори і зелень помийте, обсушіть. Часник очистіть і поріжте шматочками. У стерилізовані банки на дно покладіть зелень, лаврові листки, гвоздику, часник. Зверху щільно укладіть помідори і залийте кип’ятком на 15 хвилин.
Крок 2/3
Потім злийте воду з банок у каструлю, додайте сіль, цукор, паличку кориці, доведіть до кипіння і кип’ятіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, видаліть корицю, потім додайте оцет. Зразу залийте помідори гарячим маринадом.
Крок 3/3
Герметично закатайте банки, переверніть догори дном, закутайте і залиште охолоджуватись. Зберігайте у прохолодному місці.







