Догори
Дати відгук

Яких правильно зберігати сіль різних видів

Якщо не дотримуватися особливих правил будь-який із видів солі пролежати довго не зможе.

3 хв на прочитання15 Вересня 2022, 23:35
Поділитись:

Сіль вже тисячу років поспіль відноситься до тих продуктів без яких нікому й ніяк не обійтися. Вона, зазвичай, є серед основних запасів на кухні кожного.

Тому знати про те, як правильно зберігати сіль вдома необхідно обов’язково. Багато хто вважає її взагалі такою, що не псується, але це не так. Якщо не дотримуватися особливих правил будь-який із видів солі пролежати довго не зможе.

Зберігання кухонної солі

Кухонна сіль використовується найчастіше. Для її зберігання необхідно вибрати темне, з хорошою вентиляцією повітря приміщення. В таких умовах у нерозпакованій тарі кухонна сіль зможе бути придатною протягом 2-5 років. Зазвичай так написано на виробничій упаковці. Щоб ці терміни були дійсними, після придбання, кухонну сіль необхідно перемістити в мішки з натуральної тканини або поліетилену або пересипати в банку зі скла чи лоток із якісного харчового пластику.

Ідеально, коли в приміщенні, де зберігається продукт, градусник прогрітий до 15-25 °С, а показники вологості не перевищують 75%. Для того щоб уберегти сіль від  випадкового потрапляння всередину вологи, в тару з продуктом слід помістити кілька рисових зерняток або паличку кориці.

Зберігання йодованої солі

Йодована сіль – це та ж кухонна сіль, тільки до неї додано йодистий калій. Саме цей хімічний елемент любить вередувати під час зберігання, мається на увазі те, що він може почати розпадатися завчасно, але за умови, якщо місце, де він буде зберігатися, буде максимально сухим, темним і прохолодним, то цього не відбудеться. У правильних умовах якість йодованої солі буде збережено до 4 місяців. Після закінчення цього періоду, вона перетвориться на звичайну кухонну.

Зберігання морської солі

У морській солі міститься велика кількість калію. Зберігати її потрібно так само як і кухонну сіль. Тара з продуктом обов’язково повинна бути герметично закритою.

Зберігання сванскої, адигейської і гімалайської солі

Сванська сіль має сильний пряний запах. Тому її не можна зберігати в тканинних мішках, краще для цього вибрати тару, яка щільно закривається й не дозволить вивітрюватися аромату продукту. Також цей вид солі не любить різких перепадів температур. Всіх цих моментів потрібно дотримуватися й при зберіганні адигейської та гімалайської солі.

Зберігання бертолетової солі

Ця сіль є потужним окислювачем, який в побуті майже не застосовується. Вона має підвищену вибухонебезпечність. Тому перед тим, як планувати її зберігати, обов’язково потрібно вивчити правила поводження з цим продуктом і ознайомитися з технікою безпеки. Зберігати бертолетову сіль найкраще в зволоженому вигляді. Термін придатності цієї речовини становить 6 місяців. Під час його зберігання потрібно подбати про те, щоб біля нього не було ніяких інших продуктів хімічного походження.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
ФОТО: ілюстративне
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитанняВчора
Аграрне підприємство сплатило 70 млн грн податків після перевірки ДПС
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитанняВчора
Фото: скріншот з відео
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитанняВчора
Фото: utb.llc
Соняшникова олія дорожчає на тлі обмеженої пропозиції
3 хв на прочитання22 Жовтня 2025
У Лондоні пограбували фуру з українським вином Chateau Chizay (ФОТО)
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
В Україні розпочався аудит для відкриття ринку яловичини Великої Британії
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
Верховна Рада проголосувала за присвоєння звання Героя України фермеру Олександру Гордієнку
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025
Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025