Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Якщо рвуться чи зісковзують презервативи — можливо, ви все життя вибираєте їх неправильно: у чому нюанси

Якщо рвуться чи зісковзують презервативи — можливо, ви все життя вибираєте їх неправильно: у чому нюанси

Можливо, що чоловіки, які відмовляються від презерватива через «неприродність відчуттів», просто неправильно їх обирали.

4 хв на прочитання12 Серпня 2023, 21:43
Поділитись:

Найімовірніше, навіть якщо у підлітковому віці ви знали, що треба користуватися презервативом, у перші рази ви особливо не обирали які купувати. Що вдалося роздобути, згоряючи від сорому перед продавцем, те й ішло в хід. Часто ми чинимо так само, вже бувши дорослими: за звичкою беремо якусь знайому коробочку. Але можливо, презервативи з неї взагалі вам не підходять. «Дзеркало» розповідає, як вибирати цей засіб контрацепції правильно.

У сенсі презервативи не підходять? Як це можливо?

Нерідко стикалися з ситуацією, коли під час сексу презерватив рвався чи «зіслизав», залишаючись усередині? Найімовірніше, його розмір вам не підходить. Зазвичай презерватив рветься, якщо його розмір замалий, а зісковзує — якщо завеликий.

Але навіть за правильно підібраного контрацептиву він може просто «не сісти» і викликати дискомфорт. Так відбувається зокрема через форму виробу чи матеріалів, що використовуються при його виготовленні. Цілком можливо, що чоловіки, які віддають перевагу сексу без презерватива нібито через неприродність відчуттів, насправді неправильно їх обирали.

Купити презерватив за розміром і правильно його використовувати насправді дуже важливо: інакше сенс у застосуванні практично зникає. Але взагалі презерватив — це єдиний засіб контрацепції, який захищає не лише від небажаної вагітності, а й від захворювань, що передаються статевим шляхом.

Щоправда, наприклад, у випадку з герпесом або вірусом папіломи людини цей контрацептив допоможе не заразитися, тільки якщо вона повністю покриває інфіковані області та місця з виразками. Тому варто користуватися презервативами, навіть якщо ви у довгих стабільних стосунках і готові до дітей, але в одного з партнерів є ознаки будь-якої інфекції.

Як дізнатися про розмір презерватива, який підійде?

Для початку варто виміряти пеніс сантиметром або навіть простою ниткою (а її довжину вже визначити лінійкою). Робити це потрібно, тільки коли прутень перебуває в ерегованому стані.

Спочатку можна впізнати його довжину: вона вимірюється від основи — там, де пеніс переходить у таз, — до кінчика. Далі переходьте до обхвату: його вимірюють по широкій частині члена — зазвичай це приблизно його середина.

Що стосується довжини, більшість презервативів підходять усім: часто вони робляться «із запасом» за цим показником, і якщо вони не розгорнуться до кінця, на ефективність це не вплине. Набагато суттєвіший параметр — обхват. Саме він буде визначальним фактором у виборі засобу контрацепції:

  • для обхвату менше 12 см варто обирати презервативи зі «щільною посадкою»;
  • для обхвату від 12 до 13 см підійдуть звичайні презервативи;
  • якщо обхват пеніса від 13 до 15 см, варто вибирати великий розмір презерватива.

Також на упаковці контрацептивів замість обхвату може бути вказаний діаметр (товщина) пеніса. Якщо ви знаєте його обхват, дізнатися це значення просто: розділіть обхват на 3,14. Наприклад, якщо обхват прутня 12,3 см, його товщиною буде приблизно 3,9 см.

Ця інструкція допоможе зорієнтуватися при виборі презерватива, але варто оцінювати свої відчуття. Якщо теоретично контрацептив вам підходить, а практично рветься, зісковзує чи тисне, спробуйте перейти інший розмір чи виберіть нового виробника. Тим більше, що у різних товарних марок можуть бути свої особливості в розмірній таблиці.

Зображення має ілюстративний характер. Фото: Deon Black, unsplash.com

Цілком можливо, що в жодного виробника не знайдеться презерватива, який ідеально відповідає параметрам конкретного чоловіка. У цьому немає нічого страшного: у такому разі треба просто купити максимально близький розмір, який ви можете знайти. І — знову ж таки — перевіряти, як усе відчувається безпосередньо під час сексу.

Найбезпечніше купувати презервативи в аптеці: там вони з більшою ймовірністю відповідатимуть необхідним стандартам і зберігатимуться відповідно до вимог (ви здивуєтеся, але умов дуже багато — ВООЗ випустила на цю тему документ на кілька десятків сторінок). Якщо нічого не підходить, можна подивитися асортимент у секс-шопах: там продаються не тільки інтимні іграшки, як можна подумати, а й цілком ходові товари — ті самі презервативи та лубриканти.

Також ми наводили 5 цікавих і важливих фактів про презервативи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.