Догори
Дати відгук

5 цікавих і важливих фактів про презервативи

Презервативи використовуються дедалі частіше, але є деякі нюанси, які стосуються їх «експлуатації».

2 хв на прочитання21 Серпня 2022, 00:56
Поділитись:

Як показали дослідження, презерватив є протизаплідним засобом №1. На це є багато причин: вони дешеві, легко доступні і, що найважливіше, дуже безпечні і захищають не тільки від небажаної вагітності, а й від венеричних захворювань, що передаються статевим шляхом.

Згідно з опитуваннями, презервативи використовуються дедалі частіше. Але чи знаєте ви, наприклад, що презервативи не варто носити в кишені штанів чи гаманці? Sex MissFit наводить 5 фактів, які слід знати про презервативи.

1) Вибір розміру викликає проблеми

Розмір презерватива зазвичай вказано на упаковці. Ширина вказана у міліметрах. Наприклад, 52 мм — це стандартний розмір. Найчастіше саме такі презервативи пропонуються магазинами, тому вибір різних форм, кольорів досить великий. Великі презервативи мають маркування XL, XXL, King Size, Large, Maxi, Magnum, Ultra Large та Extra Large. Менші презервативи можуть мати такі назви: XS, Small, Slim, Slim Fit, Slim Line і з ефектом «шкіра до шкіри».

2) Чоловіки часто купують завеликі презервативи

Під час сексу існує ризик того, що презервативи використовуються неправильно або спочатку надто великі. Згідно з дослідженнями, чоловіки схильні переоцінювати себе та купувати завеликі презервативи. Це не дуже добре, тому що секс із надто вільним презервативом погіршується, але найгірше, що страждає безпека. Тому важливо переконатися, що презервативи щільно прилягають до пеніса. У разі сумнівів краще використовувати презервативи меншого розміру, ніж завеликі.

3) Презервативи мають термін придатності

Важливо не використовувати прострочені презервативи. Зробити це дуже легко, оскільки існує законна вимога, щоб на упаковках презервативів і кожному запечатаному презервативі стояла дата виробництва. Ви маєте завжди орієнтуватися на неї.

Через деякий час після закінчення терміну придатності презервативів вони стають пористими, схильними до розриву і, звісно, вже не безпечними. При використанні такого презерватива не гарантується захист ні від небажаної вагітності, ні від венеричних захворювань.

4) Не можна зберігати презервативи в гаманці чи кишені штанів

Презерватив, який зберігається в гаманці між монетами, пластиковими картками чи в кишені штанів, сильно стискається. Внаслідок тиску упаковка може швидко порватись або пошкодитися, що зробить презерватив непридатним для використання.

5) Слід зберігати презервативи у холодильнику

«Гумовий виріб №2» найкраще зберігати в холодильнику, тому що різні умови навколишнього середовища, наприклад, сонячне світло або змінна температура, сильно псують презервативи. Якщо презервативи зберігаються в прохолодному та темному місці, їхня якість зберігається.

Також ми наводили 5 міфів про контрацепцію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.