Як вибирати свіжі та смачні мандарини: покрокова інструкція
Існує думка, що мандарини з листочками і гілочками недавно зірвані з гілки. Проте, це - маркетинговий хід
Мандирини на наші ринки потрапляють здебільшого з Марокко, Туреччини, Китаю, Іспанії та Грузії. Зараз настає сезон, і мало б кому хотілося зіпсувати собі зимовий "ритуал" не смачними плодами.
Тому, експерти розповіли, як правильно вибирати мандарини.
Перше, на що варто звернути увагу - зовнішній вигляд. Кожен мандарин повинен бути свіжим, чистим, без механічних пошкоджень, з рівно зрізаною біля основи плодоніжкою.
Далі переключити увагу слідна колір. Забарвлення шкірки - від насичено жовтого до помаранчевого.
Якщо вона легко і майже повністю відстає від плоду, значить, він стиглий. Один з головних показників свіжості - яскраво виражений запах.
Існує думка, що мандарини з листочками і гілочками недавно зірвані з гілки. Проте, це - маркетинговий хід: це листя довго зберігає зелений колір, а за вагу гілочок доведеться переплатити.
Мандарини повинні зберігатися в чистих і сухих приміщеннях, при температурі від 2 до 6 градусів тепла. На вулиці ж в холод є ризик придбати підморожені зразки.
Якщо ви купили плоди заздалегідь і хочете зберегти їх до свята, то краще зберігати в холодильнику при температурі плюс 6 градусів.
Тим часом лише за кілька кілометрів від Львова у вегетарії родина фермерів вирощує вже два роки екзотичні фрукти. Лимони тут сягають пів кілограма, та й лайми не відстають