Догори
Дати відгук

Як швидко підвищити тиск без ліків: радить кардіолог

Тим більше що безпечних препаратів для підняття тиску нема.

1 хв на прочитання25 Серпня 2021, 17:32
Поділитись:

Лікар-кардіолог Анна Солощенко розповіла, що робити, якщо тиск знизився менш ніж 90/60. Вона з жалем констатує, що безпечних препаратів для підняття тиску не існує — майже всі вони перевантажують серце і викликають тахікардію.

«Деякі знеболювальні, наприклад, цитрамон, містять трохи кофеїну, тому можуть допомогти. Але не перестарайтеся. Іноді, але дуже рідко, допомагають рослинні краплі, які містять женьшень, лимонник, елеутерокок», — говорить Анна Солощенко.

Кардіолог додає, що існує низка способів підняти тиск без ліків.

Випити міцний солодкий негарячий чай. До чаю можна взяти мед, чорний шоколад, сухофрукти, родзинки. Якщо немає проблем із серцем, каву теж можна.

Полежати без подушки під головою, зате кілька подушок покласти під ноги (голова нижче ніг, щоб із нижньої половини тіла повернулася кров).

Пити воду невеликими ковтками, але часто.

Узяти трохи солі під язик. Також підійде солоний огірок, сир, трохи оселедця. Однак кардіолог застерігає, що цей спосіб не підходить для гіпертоніків, людей із серцевою недостатністю, які перенесли інфаркт тощо.

«Що важливо? Якщо зниження тиску супроводжуються втратою свідомості, то це не гіпотонія. Потрібно виключати інші проблеми», — додає Анна Солощенко.

Ми вже розповідали, як зрозуміти, чи варто панікувати, коли впав тиск: консультує кардіолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я