Догори
Дати відгук

Як швидко і просто приготувати смачний кабачковий пиріг

Щоб пиріг вийшов м’якшим і соковитішим, доповнюємо його сиром.

2 хв на прочитання14 Серпня 2022, 23:41
Поділитись:

Рецепт дуже смачного пирога на основі кабачків. Кабачки не подрібнюємо на тертці, а нарізаємо скибочками, так вони добре відчуватимуться в страві. Також до кабачків додаємо цибулю, часник та зелень.

Щоб пиріг вийшов м’якшим і соковитішим, доповнюємо його сиром. Тісто використовується заливне, тобто рідке, готується воно швидко та просто на сметанній основі. Пиріг стане чудовою закускою або основною стравою на сніданок чи вечерю.

Складові:

  • Кабачки – 600 грам
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 20 грам
  • Часник – 3 зубчики
  • Твердий сир – 50 грам
  • Сіль за смаком
  • Рафінована олія – для змащування форми.

Заливка:

  • Сметана – 250 грам( можна наполовину з кефіром)
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 200 р.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком мелений мускатний горіх – 0,5 ч.л. Розпушувач – 3 гр.

Приготування: Кабачки промийте, розріжте вдовжину навпіл, наріжте однаковими тоненькими скибочками, пересипте в глибоку ємність. Цибулю теж наріжте тонкими четвертинками, додайте до кабачків.

Кріп дрібно нашаткуйте, часник пропустіть через прес, додайте до овочів. Суміш посоліть, перемішайте. Окремо приготуйте тісто. Яйця розбийте в глибоку ємність, додайте сметану, мелений перець, мускатний горіх і трохи солі, розмішати вінчиком до однорідності.

Поступово всипте борошно та розпушувач. Тісто збийте вінчиком або блендером, щоб не було грудочок. Рідке тісто вилийте в ємність із кабачками, додайте подрібнений сир, ретельно перемішайте, щоб маса обволокла кожен кабачок. Частину сиру залиште для присипки. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте всередину всю масу, розрівняйте лопаткою. Зверху присипте тертим сиром. Форму поставте у розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30-40 хвилин. Поверхня пирога повинна трохи підрум’янитися. Готовий пиріг остудити у формі і можна подавати до столу зі сметаною або без. Це дуже смачно! Спробуйте!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost