Як правильно замаринувати гусака, щоб м’ясо було м’яким

9 хв на прочитання08 Червня 2022, 23:50

М’ясо гусака вимагає маринаду

Гусак стане прикрасою святкового новорічного або різдвяного столу. Як зробити м’ясо птиці м’яким і соковитим? Як пише yizhainfo, скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.

Солоний маринад для запікання гусака в духовці

Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.

Підготуйте такі інгредієнти:

Рецепт приготування :

  1. Помістіть в каструлю з водою (5 л) свіже сире яйце.
  2. Додайте порційно стільки солі (приблизно 50 г на 1 л води), щоб яйце спливло на поверхню. Приберіть яйце.
  3. Поставте ємність з водою на вогонь, доведіть до кипіння.
  4. Додайте у воду лавровий лист і чорний перець горошком.
  5. Кип’ятіть рідину 15 хвилин, вимкніть вогонь, дайте розсолу охолонути.
  6. Покладіть тушку гусака в солоний маринад на 24 години.

Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.

Лимонний маринад з майонезом

Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.

Для соусу потрібні такі продукти:

Рецепт приготування :

  1. Змішайте в глибокій мисці майонез, рослинну олію, сік 1 лимона, роздавлені горошини перцю, сіль і сушений майоран.
  2. Намажте гусака і залиште на 2 − 3 години для маринування.

[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]

Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.

Винно-медовий маринад

Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:

Готуйте маринад послідовно:

  1. Подрібніть кінзу ножем.
  2. Викладіть мед в миску.
  3. Залийте в миску вино і засипте нарізану кинзу.
  4. Перемішайте ретельно усі інгредієнти.
  5. Залиште шматочки гусака в маринаді на 8 годин.

[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]

М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.

Маринад з мінеральною водою для гусака

У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:

Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).

У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.

М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.

Імбирний соєво-медовий маринад для гусака

М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.

Для приготування маринаду знадобиться:

Спосіб приготування маринаду :

  1. Змішайте мед з соєвим соусом. Вливайте соєвий соус по одній ложці, додайте наступну після повного з’єднання продуктів.
  2. Додайте сухий імбир, чорний мелений перець і сіль.
  3. Змішайте ретельно усі складові, покрійте тушку і протримайте в маринаді 4 години.

Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.

Скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.

Солоний маринад для запікання гусака в духовці

Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.

Підготуйте такі інгредієнти:

Рецепт приготування :

  1. Помістіть в каструлю з водою (5 л) свіже сире яйце.
  2. Додайте порційно стільки солі (приблизно 50 г на 1 л води), щоб яйце спливло на поверхню. Приберіть яйце.
  3. Поставте ємність з водою на вогонь, доведіть до кипіння.
  4. Додайте у воду лавровий лист і чорний перець горошком.
  5. Кип’ятіть рідину 15 хвилин, вимкніть вогонь, дайте розсолу охолонути.
  6. Покладіть тушку гусака в солоний маринад на 24 години.

Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.

Лимонний маринад з майонезом

Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.

Для соусу потрібні такі продукти:

Рецепт приготування :

  1. Змішайте в глибокій мисці майонез, рослинну олію, сік 1 лимона, роздавлені горошини перцю, сіль і сушений майоран.
  2. Намажте гусака і залиште на 2 − 3 години для маринування.

[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]

Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.

Винно-медовий маринад

Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:

Готуйте маринад послідовно:

  1. Подрібніть кінзу ножем.
  2. Викладіть мед в миску.
  3. Залийте в миску вино і засипте нарізану кинзу.
  4. Перемішайте ретельно усі інгредієнти.
  5. Залиште шматочки гусака в маринаді на 8 годин.

[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]

М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.

Маринад з мінеральною водою для гусака

У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:

Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).

У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.

М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.

Імбирний соєво-медовий маринад для гусака

М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.

Для приготування маринаду знадобиться:

Спосіб приготування маринаду :

  1. Змішайте мед з соєвим соусом. Вливайте соєвий соус по одній ложці, додайте наступну після повного з’єднання продуктів.
  2. Додайте сухий імбир, чорний мелений перець і сіль.
  3. Змішайте ретельно усі складові, покрійте тушку і протримайте в маринаді 4 години.

Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: