Гусак стане прикрасою святкового новорічного або різдвяного столу. Як зробити м’ясо птиці м’яким і соковитим? Як пише yizhainfo, скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.
Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.
Підготуйте такі інгредієнти:
Рецепт приготування :
Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.
Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.
Для соусу потрібні такі продукти:
Рецепт приготування :
[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]
Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.
Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:
Готуйте маринад послідовно:
[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]
М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.
У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:
Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).
У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.
М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.
М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.
Для приготування маринаду знадобиться:
Спосіб приготування маринаду :
Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.
Скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.
Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.
Підготуйте такі інгредієнти:
Рецепт приготування :
Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.
Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.
Для соусу потрібні такі продукти:
Рецепт приготування :
[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]
Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.
Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:
Готуйте маринад послідовно:
[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]
М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.
У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:
Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).
У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.
М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.
М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.
Для приготування маринаду знадобиться:
Спосіб приготування маринаду :
Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.