Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція
Не перемішуйте кашу під час варіння
Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.
Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:
- Не замочуйте крупу перед варінням.
- Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
- Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
- Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
- Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
- Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
- Не перемішуйте кашу під час варіння.
- Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.
Покрокова інструкція готування булгуру
Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вода питна – 200 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Процес приготування :
- Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
- Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
- Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
- Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
- Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.
Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.
Більше з розділу Здоров'я
На Одещині - спалах АЧС
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
Смерть у сигареті: куріння вбиває непомітно
Названо хвороби, які передаються через їжу
Україна посилює роботу зі створення безбар'єрного простору
Відкрито нову цілющу властивість зеленого чаю
Ліцей на Волині перевірять через підозру вчителя у діях сексуального характеру щодо учнів
Більше з GreenPost
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії