Догори
Дати відгук

Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція

Не перемішуйте кашу під час варіння

2 хв на прочитання01 Червня 2022, 16:16
Поділитись:

Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.

Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:

  1. Не замочуйте крупу перед варінням.
  2. Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
  3. Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
  4. Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
  5. Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
  6. Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
  7. Не перемішуйте кашу під час варіння.
  8. Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.

Покрокова інструкція готування булгуру

Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:

  • булгур – 100 г;
  • вода питна – 200 мл;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Процес приготування :

  1. Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
  2. Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
  3. Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
  4. Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
  5. Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
  6. Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.

Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання28 хвилин тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання2 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання3 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання4 години тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання5 годин тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання6 годин тому