Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція
Не перемішуйте кашу під час варіння
Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.
Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:
- Не замочуйте крупу перед варінням.
- Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
- Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
- Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
- Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
- Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
- Не перемішуйте кашу під час варіння.
- Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.
Покрокова інструкція готування булгуру
Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вода питна – 200 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Процес приготування :
- Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
- Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
- Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
- Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
- Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.
Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.
Актуально
Більше з розділу Здоров'я
Сивина як біологічний щит: втрата кольору волосся може свідчити про захист від раку
2 хв на прочитанняВчора
У місті Чоп та прилеглих громадах запроваджено двомісячний карантин через сказ
2 хв на прочитанняВчора
У Німеччині 14-річну радикалку оселять у спецконтейнері через відмову психіатрій
2 хв на прочитанняВчора
Нова зброя проти раку: бактерії японських деревних жаб демонструють феноменальну ефективність
2 хв на прочитанняВчора
Кабінет Міністрів оновив процедуру перевірки лікарняних
2 хв на прочитанняВчора
Регулярне обстеження на туберкульоз є життєво необхідним для людей з ВІЛ
2 хв на прочитання19 Грудня 2025
Що робити, якщо розбився ртутний термометр: інструкція від ДСНС
2 хв на прочитання19 Грудня 2025
Землю накриває потужна магнітна буря: прогноз на 19–20 грудня
2 хв на прочитання19 Грудня 2025
Більше з GreenPost
ДБР завершило справу масштабного розкрадання у ДСНС Запоріжжя
2 хв на прочитанняВчора
Фахівці відновили світло для Миколаївської області після масованої атаки дронів
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 21 грудня 2025 року
3 хв на прочитанняВчора
Загроза септоріозу: стратегія захисту озимої пшениці в умовах м’якої зими
2 хв на прочитанняВчора
Укрзалізниця запускає додаткові вагони до Кишинева
2 хв на прочитанняВчора
Закарпаття лідирує у розвитку зеленої енергетики у 2025 році
2 хв на прочитанняВчора
Іспанське сонце серед зими: 20 грудня відзначаємо Міжнародний день сангрії
2 хв на прочитанняВчора
Скандальний «автобан» до Буковеля: загроза для пралісів ЮНЕСКО та екосистеми Ґорґан
2 хв на прочитанняВчора

