Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція
Не перемішуйте кашу під час варіння

Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.
Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:
- Не замочуйте крупу перед варінням.
- Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
- Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
- Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
- Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
- Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
- Не перемішуйте кашу під час варіння.
- Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.
Покрокова інструкція готування булгуру
Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вода питна – 200 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Процес приготування :
- Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
- Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
- Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
- Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
- Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.
Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.
Актуально
Більше з розділу Здоров'я

Кількість хворих на COVID-19 зростає. У чому особливість нових штамів?
3 хв на прочитання2 години тому

Розшарування аорти: тиха загроза, яка потребує уваги
2 хв на прочитання12 годин тому

Що робити, якщо пропущено дозу ліків АРТ
2 хв на прочитанняВчора

Як швидко приготувати смачний соковитий гарбузовий пиріг з манною кашею
2 хв на прочитанняВчора
Як підібрати продукти Ericson для комбінованої та жирної шкіри
4 хв на прочитанняВчора
Як правильно доглядати за губами: 5 головних секретів для їхньої краси
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін ухвалив низку рішень для ВПО та ветеранів: медичний догляд, дрова на зиму, протезування
2 хв на прочитанняВчора
День фіолетового бюстгальтера нагадує про боротьбу з серйозною хворобою
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Держрибагентство вперше в історії України оголосило аукціони на зариблення водойм
1 хв на прочитання53 хвилини тому

Ціни на яблука в Україні побили рекорди, зрівнявшись із європейськими
1 хв на прочитання3 години тому

В Україні прогнозують значне здорожчання хліба до кінця року
1 хв на прочитання5 годин тому

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 20 вересня 2025 року
3 хв на прочитання6 годин тому
Зима близько: синоптик Діденко прогнозує різку зміну погоди
1 хв на прочитання8 годин тому
МАГАТЕ ухвалило резолюцію з вимогою негайної деокупації Запорізької АЕС
2 хв на прочитання9 годин тому
Міжнародний день вина Гренаш: свято сонячного вина, яке об’єднує винні регіони світу
2 хв на прочитання11 годин тому
Український сир дорожчає, імпорт зростає
1 хв на прочитанняВчора