Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція
Не перемішуйте кашу під час варіння
Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.
Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:
- Не замочуйте крупу перед варінням.
- Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
- Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
- Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
- Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
- Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
- Не перемішуйте кашу під час варіння.
- Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.
Покрокова інструкція готування булгуру
Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вода питна – 200 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Процес приготування :
- Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
- Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
- Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
- Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
- Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.
Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.
Актуально
Більше з розділу Здоров'я
Купівля продуктів онлайн: Держпродспоживслужба закликає до уважності через відсутність контролю ФО
1 хв на прочитання3 години тому
Україна та Німеччина уклали угоди на €70 млн для ВПО, лікарень та енергоефективності
1 хв на прочитанняВчора
Найкорисніші продукти для жіночого здоров’я: що варто додати до щоденного раціону
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
На Волині матір учня притягнули до відповідальності за зйомку однолітка в туалеті.
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
Як зберегти ментальне здоров’я взимку: поради психологині Катерини Флекман
8 хв на прочитання02 Листопада 2025
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
1 хв на прочитання01 Листопада 2025
Більше з GreenPost
Двоє працівників агрохолдингу загинули на Чернігівщині, наблизившись до нерозірваного російського БпЛА.
1 хв на прочитання53 хвилини тому
Мисливський Місяць: найбільший за 6 років Супермісяць зійде над Україною 5 листопада
1 хв на прочитаннягодина тому
Культурна спадщина України отримає €1,3 млн від Данії
1 хв на прочитання2 години тому
Еколог розповів про стан Чорного моря та небезпеку риболовлі через важкі метали.
2 хв на прочитання5 годин тому
Влада рішуче припиняє спроби заробітку на варварській вирубці Карпат.
2 хв на прочитання6 годин тому
5 цікавих фактів про Рись євразійську
1 хв на прочитання7 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на середу, 5 листопада 2025 року
3 хв на прочитання9 годин тому
У Раді зареєстрували законопроєкт про оподаткування новостворених фермерських господарств
1 хв на прочитання10 годин тому

