Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція
Не перемішуйте кашу під час варіння

Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.
Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:
- Не замочуйте крупу перед варінням.
- Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
- Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
- Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
- Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
- Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
- Не перемішуйте кашу під час варіння.
- Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.
Покрокова інструкція готування булгуру
Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вода питна – 200 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Процес приготування :
- Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
- Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
- Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
- Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
- Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.
Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.
Актуально
Більше з розділу Здоров'я

«Методичка» для зачаття хлопчика чи дівчинки: ось що радить гінеколог
4 хв на прочитанняВчора

Як вибрати ідеальний матрац для здорового сну
3 хв на прочитанняВчора

Ендометріоз — це не те, що вважалося раніше: ось що з’ясували науковці
2 хв на прочитанняВчора

Рекорд України: 19-річний киянин одночасно навчається у п'яти університетах
1 хв на прочитанняВчора
Митники "відкопали" понад 10 тисяч пачок контрабандних сигарет у вагонах із рудою
1 хв на прочитанняВчора
Краса понад усе? Як дешевий медичний туризм обертається смертельним ризиком
2 хв на прочитанняВчора
Комахи vs люди: як перемогти у цій нерівній битві
4 хв на прочитанняВчора
Безугла, Маск та що «не так» із синдромом Аспергера
4 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Місячний сад — інтимний простір, який оживає після заходу сонця
2 хв на прочитання3 години тому

Заборонене задоволення — фондан із чилі та карі: простий рецепт
1 хв на прочитання4 години тому

Від сечі до старих дисків: як боротися зі шкідниками в саду
2 хв на прочитання9 годин тому

Невтомний садівник: дерен
3 хв на прочитання10 годин тому
Вперше за 350 років королівським астрономом Великої Британії стала жінка
2 хв на прочитанняВчора
На Драгобраті чоловік незаконно заволодів 2 гектарами землі біля підйомника
1 хв на прочитанняВчора
Серпень 2025 в астрономії: чого очікувати (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Ціни на продукти в Україні наздоганяють європейські: що вже дорожче, ніж у Польщі
1 хв на прочитанняВчора