Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція
Не перемішуйте кашу під час варіння

Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.
Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:
- Не замочуйте крупу перед варінням.
- Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
- Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
- Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
- Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
- Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
- Не перемішуйте кашу під час варіння.
- Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.
Покрокова інструкція готування булгуру
Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вода питна – 200 мл;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Процес приготування :
- Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
- Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
- Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
- Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
- Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.
Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.
Більше з розділу Здоров'я

Коли звичка стає фатальною — як очищення носа призвело до смерті
3 хв на прочитання7 хвилин тому

Дитина за вибором. Де межа між турботою і контролем?
3 хв на прочитання5 годин тому

Кому не можна кататися на велосипеді: попередження неврологів
2 хв на прочитанняВчора

Контроль віку чи вторгнення в приватність? Франція обирає сторону
2 хв на прочитанняВчора
На мапі України — 436 вогнищ сказу. Ми знову на порозі епідемії?
2 хв на прочитанняВчора
5 червня 2025 року на Землі очікується магнітна буря рівня G1
1 хв на прочитання04 Червня 2025
Україна та Таджикистан оновили угоду про співробітництво у боротьбі з наркозлочинністю
1 хв на прочитання04 Червня 2025
Інноваційні ліки стануть доступнішими: Рада дозволила закупівлі за кошти місцевих бюджетів
1 хв на прочитання04 Червня 2025
Більше з GreenPost

Час навспак: як майбутнє може змінювати минуле
3 хв на прочитання6 годин тому

Фінансовий гороскоп на 6 червня 2025: хто отримає прибуток, а кому варто стримати витрати
1 хв на прочитанняВчора

На Волині виявили рідкісну рослину-хижачку (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора

На Житомирщині виявлено забруднення річок Роставиця та Кам’янка
2 хв на прочитанняВчора
Росія не зможе безпечно експлуатувати ЗАЕС - Міненерго
2 хв на прочитанняВчора
На заводі Airbus родина єнотів зірвала виробництво літаків
1 хв на прочитанняВчора
Листковий пиріг зі спаржею від Клопотенка: простий рецепт весняного смаколика
1 хв на прочитанняВчора
Чоловіка, який ґвалтував собаку, взяли під варту та відправили на психіатричну експертизу
1 хв на прочитанняВчора