Догори
Дати відгук

Як підтримувати форму після 40 років і чому не рекомендовані розвантажувальні дні на кефірі та гречці

Після 40 років метаболізм сповільнюється, а гормональний фон змінюється.

1 хв на прочитання31 Грудня 2021, 06:50
Жінка Жінка
Поділитись:

Які продукти слід включити в раціон після 40, розповіла експертка у психології зниження ваги, консультант із дієтологічного супроводу та здорового способу життя Олена Кален у своєму Instagram. Саме вона не рекомендує сідати жінкам цієї вікової категорії  на жорстку дієту — це може привести до погіршення здоров'я.

Харчування має бути смачним і різноманітним, додайте до раціону більше свіжих овочів і рибу. Не рекомендується влаштовувати розвантажувальні дні на кефірі та гречці.

Також експертка радить мати  фізичну активність: біг, зарядка, гімнастика, плавання та інші вправи, які допоможуть спалити калорії та підтримати тіло в тонусі. Також корисні прогулянки на свіжому повітрі — вони поліпшать кровообіг і обмін речовин.

З віком в організмі жінки вичерпується запас естрогену, гормону, який бере участь в обмінних процесах і відповідає за емоційну стабільність. Його нестача призводить до дратівливості та швидкої стомлюваності. Тому бажано включити в раціон рослинну їжу, що містить цей компонент, — зазначила Кален.

Які продукти включити до раціону:

  • Лляна олія
  • Яблука й абрикоси
  • Гранати
  • Квасоля, нут, горох, соя
  • Селера, шпинат, спаржа, баклажани
  • Насіння гарбуза та горіхи ⠀
  • Курка
  • Риба
  • Молюски
  • Устриці
  • Кальмари
  • Куркума
  • Імбир.

Також Кален зазначила, що в раціоні мають бути крупи: овес, жито, висівки, бурий рис і ячмінь. Для підтримки форми потрібно стежити за порціями та не переїдати.

Нагадаємо, як швидко позбутися цукрової залежності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.