Як підтримувати форму після 40 років і чому не рекомендовані розвантажувальні дні на кефірі та гречці
Після 40 років метаболізм сповільнюється, а гормональний фон змінюється.
Які продукти слід включити в раціон після 40, розповіла експертка у психології зниження ваги, консультант із дієтологічного супроводу та здорового способу життя Олена Кален у своєму Instagram. Саме вона не рекомендує сідати жінкам цієї вікової категорії на жорстку дієту — це може привести до погіршення здоров'я.
Харчування має бути смачним і різноманітним, додайте до раціону більше свіжих овочів і рибу. Не рекомендується влаштовувати розвантажувальні дні на кефірі та гречці.
Також експертка радить мати фізичну активність: біг, зарядка, гімнастика, плавання та інші вправи, які допоможуть спалити калорії та підтримати тіло в тонусі. Також корисні прогулянки на свіжому повітрі — вони поліпшать кровообіг і обмін речовин.
З віком в організмі жінки вичерпується запас естрогену, гормону, який бере участь в обмінних процесах і відповідає за емоційну стабільність. Його нестача призводить до дратівливості та швидкої стомлюваності. Тому бажано включити в раціон рослинну їжу, що містить цей компонент, — зазначила Кален.
Які продукти включити до раціону:
- Лляна олія
- Яблука й абрикоси
- Гранати
- Квасоля, нут, горох, соя
- Селера, шпинат, спаржа, баклажани
- Насіння гарбуза та горіхи ⠀
- Курка
- Риба
- Молюски
- Устриці
- Кальмари
- Куркума
- Імбир.
Також Кален зазначила, що в раціоні мають бути крупи: овес, жито, висівки, бурий рис і ячмінь. Для підтримки форми потрібно стежити за порціями та не переїдати.
Нагадаємо, як швидко позбутися цукрової залежності.