Догори
Дати відгук

Як швидко позбутися цукрової залежності

Не відмовляйтеся від солодощів остаточно.

2 хв на прочитання30 Грудня 2021, 06:50
Солодощі Солодощі
Поділитись:

Цукерка на ходу, трохи шоколаду або печиво? Особливо, коли день короткий, на вулиці холодно та постійно хочеться зігрітися чаєм зі смаколиками.

Так, солодкі спокуси — це швидко та приємно, але у підсумку це не такі вже безневинні забави, особливо коли стаєш на ваги. Нижче ви дізнаєтеся, як подолати тягу до солодкого та припинити нервувати без цукру.
Вісім хитрощів, які дадуть вам змогу позбавитися від цукрової залежності:

Зрозумійте причини. Для початку розберіться, коли ви найчастіше у повсякденному житті їсте цукор: це може бути стрес, поганий сон або сніданок. Намагайтеся уникати цих тригерів.
Знайдіть «прихований цукор». Звичайно, не тільки солодощі містять цукор. Томатний соус, заправки для салатів, чипси та багато іншого сповнені ним! Уважно перевіряйте склад того, що їсте. Уникайте оброблених продуктів, консервів і фруктових йогуртів.
Снідайте правильно. Сніданок регулює рівень цукру у крові та позбавляє від потягу до солодощів. Несолодка каша з корицею та горіхами, омлет з авокадо та помідорами ідеально підходять для підбадьорливого початку дня без цукру.
Залиште собі лазівку. Не відмовляйтеся від солодощів остаточно. Чому б іноді свідомо не з'їсти шматочок шоколаду або морозива? Зрештою, для ласунів існує безліч альтернатив без цукру. Як щодо, наприклад, домашнього бананового морозива?
Займіться спортом. Коли ви відчуваєте стрес, то швидше переходите до солодких і жирних закусок. Замість цього заспокойте нерви за допомогою вправ. Фізична активність ще й регулює рівень цукру у крові.
Користуйтеся натуральним замінником цукру. У крайньому випадку, підсолодіть кашу невеликою кількістю меду та банана або використовуйте цукрозамінник для випічки.
Медитуйте та розслабляйтеся. Треба вміти заспокоїти ендокринну систему, щоб мозок заспокоївся і вимагав менше цукру. Активне розслаблення означає: медитацію, тренування усвідомленості, розслаблення м'язів.
Наберіться терпіння. Намагайтеся поступово позбутися від цукру у повсякденному житті і дати своєму організму час відвикнути від нього. Ви помітите, що лише через декілька тижнів без цукрових бомб у вас зникне потяг до солодкого.

До слова, американські вчені створили вакцину проти усіх штамів коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.