- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як домогтися, щоб оладки були пишними, а не здувалися – маленькі хитрощі майстринь
Як домогтися, щоб оладки були пишними, а не здувалися – маленькі хитрощі майстринь
Подати зі сметаною або джемом.

Важко знайти людину, хто не любить оладки. Багато хто беруться їх смажити, але далеко не у всіх вони виходять пишними та повітряними. Секретів багато, деякими ми поділимося.
Щоб приготувати найніжніші, пишні оладки, треба дотримуватися кількох правил:
- Білок, збитий у піну, вводиться наприкінці.
- Борошно, попередньо просіяне, поступово вводити по 1 столовій ложці, вдруге просіюючи за допомогою ситечка і ретельно розмішуючи віночком.
- Сода додається наприкінці.
- Яблучний оцет – останнім.
- Випікати відразу після замісу.
Для оладок нам знадобляться:
кефір – 450 мл,
борошно – 410 г,
яйце – 1 шт.,
цукор – 1 столова ложка без гірки,
сіль – 1/2 чайної ложки,
сода – 1 чайна ложка,
яблучний оцет – 2/3 столової ложки,
олія для смаження.
Приготування
- Жовток добре розмішати з сіллю, потім влити теплий кефір, додати цукор, розмішати.
- Поступово ввести борошно.
- Додати соду, добре розмішати, щоб вона рівномірно розподілилася в тісті, а потім влити яблучний оцет.
- Розмішати і відразу випікати в добре розігрітій олії, на середньому вогні, під закритою кришкою.
Подати зі сметаною або джемом.
Більше з розділу Агро

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора

На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитанняВчора

ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитанняВчора
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Жнива під обстрілами та заморозками: як проходить збиральна кампанія на Запоріжжі
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитання20 хвилин тому

Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитаннягодина тому

Навчають чи дезорієнтують? Вплив рілсов на логіку та пам'ять
4 хв на прочитаннягодина тому

Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання6 годин тому
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання7 годин тому
У повітрі біля епіцентру вибуху на Житомирщині зафіксовано перевищення шкідливих речовин
1 хв на прочитанняВчора
У румунських Карпатах ведмідь на смерть загриз туриста-мотоцикліста
1 хв на прочитанняВчора
Найкращим атлетом України став лучанин із синдромом Дауна Валентин Новосад
2 хв на прочитанняВчора