- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як домогтися, щоб оладки були пишними, а не здувалися – маленькі хитрощі майстринь
Як домогтися, щоб оладки були пишними, а не здувалися – маленькі хитрощі майстринь
Подати зі сметаною або джемом.

Важко знайти людину, хто не любить оладки. Багато хто беруться їх смажити, але далеко не у всіх вони виходять пишними та повітряними. Секретів багато, деякими ми поділимося.
Щоб приготувати найніжніші, пишні оладки, треба дотримуватися кількох правил:
- Білок, збитий у піну, вводиться наприкінці.
- Борошно, попередньо просіяне, поступово вводити по 1 столовій ложці, вдруге просіюючи за допомогою ситечка і ретельно розмішуючи віночком.
- Сода додається наприкінці.
- Яблучний оцет – останнім.
- Випікати відразу після замісу.
Для оладок нам знадобляться:
кефір – 450 мл,
борошно – 410 г,
яйце – 1 шт.,
цукор – 1 столова ложка без гірки,
сіль – 1/2 чайної ложки,
сода – 1 чайна ложка,
яблучний оцет – 2/3 столової ложки,
олія для смаження.
Приготування
- Жовток добре розмішати з сіллю, потім влити теплий кефір, додати цукор, розмішати.
- Поступово ввести борошно.
- Додати соду, добре розмішати, щоб вона рівномірно розподілилася в тісті, а потім влити яблучний оцет.
- Розмішати і відразу випікати в добре розігрітій олії, на середньому вогні, під закритою кришкою.
Подати зі сметаною або джемом.
Більше з розділу Агро

9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитаннягодина тому

Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання2 години тому

В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання4 години тому

18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання6 годин тому
Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитанняВчора
Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитанняВчора
2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитанняВчора
В Україні з'явиться перший завод з виробництва картоплі фрі: інвестиції та імпортозаміщення
1 хв на прочитання16 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитаннягодина тому

Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання2 години тому

За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання3 години тому

Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання7 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання13 годин тому
«Кам’яні килими» у саду: як створити унікальні гравійні візерунки (ФОТО)
1 хв на прочитання14 годин тому
Магнітні бурі 18 серпня: без суттєвих загроз
1 хв на прочитанняВчора