Догори
Дати відгук

Як домогтися, щоб оладки були пишними, а не здувалися – маленькі хитрощі майстринь

Подати зі сметаною або джемом.

1 хв на прочитання04 Липня 2023, 22:46
Поділитись:

Важко знайти людину, хто не любить оладки. Багато хто беруться їх смажити, але далеко не у всіх вони виходять пишними та повітряними. Секретів багато, деякими ми поділимося.

Щоб приготувати найніжніші, пишні оладки, треба дотримуватися кількох правил:

  1. Білок, збитий у піну, вводиться наприкінці.
  2. Борошно, попередньо просіяне, поступово вводити по 1 столовій ложці, вдруге просіюючи за допомогою ситечка і ретельно розмішуючи віночком.
  3. Сода додається наприкінці.
  4. Яблучний оцет – останнім.
  5. Випікати відразу після замісу.

Для оладок нам знадобляться:

кефір – 450 мл,

борошно – 410 г,

яйце – 1 шт.,

цукор – 1 столова ложка без гірки,

сіль – 1/2 чайної ложки,

сода – 1 чайна ложка,

яблучний оцет – 2/3 столової ложки,

олія для смаження.

Приготування

  • Жовток добре розмішати з сіллю, потім влити теплий кефір, додати цукор, розмішати.
  • Поступово ввести борошно.
  • Додати соду, добре розмішати, щоб вона рівномірно розподілилася в тісті, а потім влити яблучний оцет.
  • Розмішати і відразу випікати в добре розігрітій олії, на середньому вогні, під закритою кришкою.

Подати зі сметаною або джемом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.