Догори
Дати відгук

Як «безболісно» приготувати  безе – смачний десерт чи окрасу на торт

З простих продуктів

3 хв на прочитання04 Січня 2023, 16:23
Поділитись:

Безе (меренга) – це десерт і основа багатьох кондитерських виробів, що являє собою збиті та запечені яєчні білки. Класичний рецепт безе в духовці – прекрасний винахід французьких кондитерів. З простих продуктів виходить ніжне повітряне безе – «поцілунок» в перекладі з французької.

 3 яйця (тижневої свіжості)

 180 гр цукрової пудри

 1,50 ч. л. лимонного соку

1

Відокремлюємо білки від жовтків відразу після того, як дістанемо яйця з холодильника, максимально акуратно. Якщо навіть трохи жовтка потрапить в білкову масу, вона не зіб'ється.

2

Збиваємо білки в чистому сухому посуді навіть без краплі води або жиру. Перед збиванням білки повинні постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Завдяки цьому основа для безе буде більш повітряною.

3

Поступово додаємо цукрову пудру та продовжуємо збивати до отримання густої піни.

4

Лимонний сік додаємо в кінці, щоб маса не втратила об’єм.

«Смак і зовнішній вигляд класичного безе допоможуть урізноманітнити ванілін, кориця, харчові екстракти або ароматизатори (тільки ті, що не містять спирту), харчові барвники, какао, кокосова стружка»

5

Готову масу викладаємо в кулінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою, але десерт буде не таким красивим.

6

Розігріваємо духовку до 80-100°C, застеляємо деко пергаментним папером і сформуємо на ньому безе.

«Випікання безе можливе в мікрохвильовій печі або мультиварці»

7

Поставимо деко в духовку на середній рівень на 1-1,5 години. Чим менші безе за розміром, тим швидше будуть готові. Не потрібно відкривати духовку під час приготування. Через перепад температур десерт може потріскатися.

8

Після приготування вимкнемо духовку, злегка відкриємо дверцята та залишимо безе всередині до повного охолодження на кілька годин. Готове безе повинно легко відділятися від пергаменту. Смачного!

Рецепт безе з горіхами для торта

Цей рецепт безе підходить і для торта. Рецепт безе з горіхами – це просто, подрібнені горіхи додають в білкову масу в кінці приготування. Але краще додати зовсім трохи, ніж переборщити та зіпсувати безе, адже олія в горіхах може перешкоджати утворенню піни. Калорійність безе нижче, ніж у тістечок і тортів з великою кількістю жирного крему та тіста. А ще, тістечка безе і торти з безе неймовірно красиві та ошатні.

Способи приготування безе

Приготування безе можливо мінімум трьома способами:

  • Французька меренга – білки збиваються в холодному вигляді. 
  • Безе, рецепт італійський – з додаванням гарячого цукрового сиропу.
  • Меренга швейцарська – білки з цукром збиваються на водяній бані. 

Шукаєте рецепт безе українською? Як бачимо, склад компонентів зовсім простий, але приготувати десерт не так просто. Навіть звичайний рецепт безе з білків має деякі секрети, з якими ми поділимося в ході приготування.   

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Як пофарбувати яйця до Великодня, використовуючи тільки природні барвники
9 хв на прочитання43 хвилини тому
Поради дієтолога Продукти для схуднення Фітнес
Завжди мають бути в холодильнику: дієтолог назвала п'ять продуктів для схуднення
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
В індійських прянощах знайшли отруту — їх могли постачати по всьому світу
1 хв на прочитання2 години тому
Україна та Молдова Сферіа довкілля ЕкоЗагроза
Україна та Молдова продовжують співпрацю у сфері довкілля та синхронно прямують до ЄС
1 хв на прочитання2 години тому
На території Об'єднаних Арабських Еміратів з'явиться перший у світі оздоровчий острів
1 хв на прочитання3 години тому
Сотні тисяч риб загинули у В'єтнамі — Азія потерпає від палючої спеки
2 хв на прочитання5 годин тому
3 травня – Всесвітній день свободи преси
2 хв на прочитання7 годин тому
80 % рослин — це хвойні: унікальний сад, який вражає гармонією та красою (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому