- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Яблучний пиріг із заварним кремом — смакує ще теплим, однак наступного дня стає ще смачнішим
Яблучний пиріг із заварним кремом — смакує ще теплим, однак наступного дня стає ще смачнішим
Через ніч він стає монолітним, легко нарізається і просто тане у роті.

Яблучний пиріг із заварним кремом смакує ще теплим, однак наступного дня він стає ще смачнішим. Якщо одразу після випікання тісто кришиться, а крем дуже м’який (хоч у цьому теж є своя родзинка), то через ніч пиріг стає суцільним, монолітним, він легко нарізається і просто тане в роті.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт. (1 для тіста + 1 для начинки);
цукор — 1 скл. для тіста + 4 ст. л. для начинки;
сметана — 2 ст. л.;
вершкове масло — 180 г;
розпушувач — 0,5 ч. л.;
борошно — за потребою;
картопляний крохмаль — 2 ст. л.;
молоко — 2 скл.;
ванілін — до смаку;
яблука — 2-3 шт.
Приготування.
Спочатку слід замісити тісто для пирога. Для цього яйце потрібно збити з цукром, додати сметану, розпушувач і ванілін. Усе вимішати.
В окрему глибоку миску всипати трохи (1-1,5 склянки) борошна й перетерти його з маслом (масло треба попередньо вийняти з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури).
У крихти з борошна та масла вилити рідку суміш і замісити тісто. Досипати ще борошна. Тісто має стати м’яким, але до рук не повинно липнути.
Розділити його на дві частини: більшу (2/3) і меншу (1/3). Покласти на півгодини в холодильник.
Тим часом зварити крем. Яйце збити з цукром, додати крохмаль і ванілін, усе ретельно вимішати. Поступово додавати молоко й розмішувати, стежачи, щоб не було грудочок.
Суміш поставити на вогонь або на водяну лазню й варити помішуючи, поки не загусне.
Яблука очистити від серцевини та шкірки, нарізати кубиками.
Вийняти з холодильника тісто. Більшу частину розкачати і викласти у глибоку форму так, щоб були бортики. На тісто викласти яблука й залити кремом.
З меншої частини тіста розкачати круг, порізати його на смужки та викласти на пиріг у вигляді сітки.
Випікати пиріг 40-50 хвилин при температурі 180 °C.
Зверху можна посипати цукровою пудрою.
Більше новин читайте на GreenPost.







