- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Вишнева граніта — простий десерт, для якого знадобляться лише три інгредієнти
Вишнева граніта — простий десерт, для якого знадобляться лише три інгредієнти
Готова граніта може бути гладкою, пюреподібної консистенції або складатися повністю із кристалів льоду.
Тим, кому влітку хочеться, щоб десерт був не лише смачним, а й холодним, може припасти до смаку граніта — різновид сорбету, який має щільнішу структуру. Це сицилійський десерт, який є колотим солодким фруктовим льодом. Наприклад, можна приготувати вишневу граніту. Для цього знадобляться лише три інгредієнти і зовсім трішки зусиль.
Інгредієнти:
вишня — 600 г;
цукор — 50 г;
вода — 100 мл.
Приготування.
Змішати воду з цукром, довести до кипіння, зняти сироп із плити. Дати охолонути до кімнатної температури.
З вишні видалити кісточки. Скласти вишню без кісточок в чашу блендера, додати сироп, що остигнув.
Пюрувати до однорідності.
Перелити вишневе пюре у морозостійку форму.
Відправити у морозильну камеру на 30-40 хвилин.
Дістати прихоплене морозом пюре з морозилки, перемішати. Знову відправити у морозилку.
Повторювати процедуру підморожування та перемішування через кожні 30-40 хвилин.
Готова граніта може бути гладкою, пюреподібної консистенції (на це піде близько 4 годин).
Або складатися повністю із кристалів льоду (це відбудеться приблизно за 8 годин).
Також ми писали про легкі літні салати з йогуртом: просто і смачно.