Вишневе варення з ваніллю та кардамоном: вишукане поєднання
Рецепт, що перетворить класичне варення на справжній кулінарний шедевр.

Це варення здивує вас своїм глибоким, багатогранним смаком. Ваніль підкреслює солодкість, а кардамон додає ледь помітної пряної нотки.
Інгредієнти.
свіжа вишня — 1 кг;
цукор — 800 г;
кардамон — 3-4 коробочки;
ванільний екстракт — 1 ч. л. (або ванільний цукор — 10 г).
Приготування.
Вишню ретельно помити, видалити кісточки. Засипати цукром і залишити на 3-4 години, щоб вона пустила сік.
Поставити каструлю на повільний вогонь. Додати злегка розчавлені коробочки кардамону. Довести до кипіння, періодично помішуючи та знімаючи піну.
Варити варення 20-30 хвилин, до бажаної консистенції. За 5 хвилин до готовності вийняти коробочки кардамону та додати ванільний екстракт.
Гаряче варення розлити по стерилізованих банках і закрити кришками.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



