Догори
Дати відгук

Винайдено технологію вирощування штучної шкіри: всього 24−48 годин на заживлення

Компанія використовувала «технологію електропрядіння».

2 хв на прочитання23 Липня 2021, 19:30
Винайдено технологію вирощування штучної шкіри: всього 24−48 годин на заживлення Винайдено технологію вирощування штучної шкіри: всього 24−48 годин на заживлення
Поділитись:

Лікування опіків, ран і шрамів створює як психологічні, так і фізичні перешкоди. Це лікування також є складним, дорогим, і може позбавити пацієнта можливості використовувати кінцівку або уражену ділянку. Технологія електроспіннінга Nanomedic, яку винайшли ізраїльські вчені, створює штучні шкірні покриви для ран, опіків і рубців, надруковані за допомогою 3D-технологій і нановолокон.

Штучна шкіра  друкується на 3D-принтері, прикріплюється безпосередньо до шкіри пацієнта і через 24−48 годин дає змогу пацієнтам використовувати цю ділянку, як зазвичай, пояснив Гері Сагів, віце-президент із маркетингу та продажу в Nanomedic.

Компанія використовувала «технологію електропрядіння» для розробки комерційно доступного портативного пристрою для догляду за ранами, яке друкує матрицю з нановолокна безпосередньо на рану пацієнта за допомогою 3D-друку і обробляє певні пошкодження, зокрема, опіки, травми та доглядає за раною.

За словами розробників, штучна пов'язка компанії може лікувати будь-які типи опікових ран: хімічні або електричні опіки, а також пацієнтів, які постраждали під час нещасних випадків на лижах або мотоциклах.

«Пов'язка з бинта також запобігає потраплянню бактерій у рану, але наша технологія дає змогу пацієнтам жити нормальним життям. Якщо ви обпалите руку, медичні працівники накладуть на цю ділянку пов'язку. Людина не зможе використовувати руку тривалий час, поки рана не загоїться. Однак за допомогою нашої технології ми «розпилюємо» пов'язку, і ви можете повернутися до використання цієї кінцівки протягом 24−48 годин», — зазначили в компанії.

Фахівці також додали, що багато людей сприймають такі травми близько до серця; вони можуть навіть стати психологічною проблемою, але новий пристрій дає людям змогу швидше повернутися до нормального життя.

Нагадаємо, лікарі розповіли, які сім аналізів потрібно здавати щороку жінкам.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.