Догори
Дати відгук

Врятована вулична собака із Запоріжчини стала зіркою модних журналів у Нью-Йорку (відео)

3 хв на прочитання12 Листопада 2020, 21:59
Поділитись:

У Запоріжжі та області дуже гостро стоїть проблема бездомних собак. У нашій країні не працюють закони, які захищали б права тварин, не виділяються гроші на їх порятунок і подальше утримання в волонтерських притулках. Допомогти бездомним собакам намагаються зооволонтери. Повідомляє "Индустриалка".

Зовсім інша ситуація в Америці та Канаді. Там бездомних собак на вулицях немає. При цьому, багато іноземних родин, які із задоволенням беруть до себе бездомних тварин. Два роки тому голова громадської організації «Запорізька зоозахисна ліга» Інна Позднякова разом з активістами однієї із запорізьких груп по порятунку тварин допомогла вуличній собаці знайти новий будинок в Нью-Йорку.

"Почалося все у 2018 році. У Вільнянську отруїли собаку. Вона була дуже важка, тварина була в конвульсіях, але силами лікарів і небайдужих людей її вдалося врятувати. Волонтери назвали її Воля. Тоді ця ситуація набула великого резонансу і пост про Волю побачили навіть волонтери з Нью-Йорка. Вони запропонували знайти для собаки будинок в Америці та відправити її до них. Восени 2018 року вона полетіла у свою нову сім'ю. Тепер собаку звуть Джия. Вона навіть встигла прославитися. Джия стала моделлю журналу «Vogue». Це була зйомка колекції дизайнера в стилі кежуал, в якій взяли участь фешн-моделі та песики, взяті з притулків", - розповідає Інна Позднякова.

Історія Волі настільки вразила іноземного волонтера, що вона вирішила співпрацювати з запорізькими зоозахисниками й далі. Вона знаходила господарів собакам і оплачувала їх переліт. Так, запорізькі волонтери разом з колегою з Нью-Йорка знайшли нові люблячі сім'ї для 14 покинутих собак.

"Ми робимо все офіційно. На підготовку всіх необхідних документів йде 1,5-2 місяці. В процес залучена команда з 7-8 чоловік. Тварину необхідно підготувати тут, вчасно зробити все вакцини, стерилізувати, оформити ветпаспорт міжнародного зразка, прочіпувати, зареєструвати в міжнародній базі, доставити в аеропорт в Києві, зустріти там, оформити документи, пройти ветеринарний контроль, забезпечити необхідний догляд до посадки в літак і т. д. Переліт коштує теж дуже дорого. Іноземці зацікавлені брати бездомних собак з України. Вони чекають тварин. Люди готові доглядати за ними, годувати їх, але, водночас, не всі готові платити гроші за їх переліт, бо для багатьох американців це теж немаленька сума. Тому часто волонтерам доводиться брати всі витрати на себе", - говорить зоозахисниця.

Останнім часом зооволонтери не прилаштовують собак в іноземні сім'ї. В умовах карантину сильно подорожчало авіаперевезення тварин. Переліт однієї собаки коштує 4-5 тис. доларів США, а це дуже дорого.  

Нагадаємо, під Києвом поліція та волонтери забрали 12 породистих собак, яких тримали у жахливих умовах (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитання2 години тому
Прогноз погоди в Україні на 25 квітня
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання4 години тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання5 годин тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання7 годин тому
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання8 годин тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання9 годин тому