- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Вівсяний крамбл із чорносливом: талія скаже спасибі
Вівсяний крамбл із чорносливом: талія скаже спасибі
Смачний і корисний дієтичний десерт без цукру.
Крамблом зазвичай називають пиріг із запечених фруктів, укритих зверху розсипчастою сумішшю жиру, борошна та цукру. Пропонуємо рецепт вівсяного крамблу із чорносливом, за який талія скаже спасибі.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні — 150 г;
молоко 1 % — 500 мл;
чорнослив — 50 г;
кориця мелена — 1/4 ч. л.
Приготування.
Ввімкнути духовку розігріватися до 180 °С.
Змішати вівсяні пластівці та корицю (спеції можна додати будь-які на свій смак: мускатний горіх, імбир, кардамон).
Влити молоко й перемішати.
Чорнослив ретельно вимити, обсушити та порізати на невеликі шматочки.
Чорнослив у цьому рецепті можна замінити на будь-які інші сухофрукти або навіть горіхи (якщо сухофрукти дуже сухі, то попередньо їх краще замочити на 10 хвилин у гарячій воді).
Додати їх у миску з пластівцями.
Форму для випічки змастити оливковою олією та викласти вівсяно-молочну суміш.
Випікати у розігрітій духовці 15-20 хвилин.
Дати трохи охолонути і порізати на квадратики перед подачею.
Також ми розповідали про шоколадний манник із грушами чи яблуками: смакота без цукру.