Догори
Дати відгук

Верховна Рада ухвалила закон про питну воду

Фінансування програми передбачає залучення 28,6 млрд грн.

1 хв на прочитання18 Листопада 2021, 21:19
Фото:
Надзвичайна ситуація + Фото: Надзвичайна ситуація +
Поділитись:

Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон «Про загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022–2026 роки»№ 5723.

Як зазначається у пояснювальній записці до закону, його метою є врегулювання на законодавчому рівні питань розробки нової Загальнодержавної цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022–2026 роки на заміну Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011–2020 роки, дія якої закінчилася.

Програмою, зокрема, передбачено будівництво, реконструкція, капітальний ремонт водозабірних споруд із застосуванням новітніх технологій відповідно до встановленого режиму зон санітарної охорони, а також станцій (установок) доочищення питної води, водопровідних та очисних споруд водовідведення, водопровідних мереж та мереж водовідведення.

Планується також створення лабораторій контролю якості питної води та лабораторій контролю стічних вод, оснащених сучасним контрольно-аналітичним обладнанням.

Фінансування програми передбачене в обсязі 28,6 млрд грн, із яких із державного бюджету — 16,9 млрд грн, інших джерел — 11,6 млрд грн.

Обсяг видатків, необхідних для виконання програми, буде визначатися щороку з урахуванням можливостей державного та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що у грудні 400 тисяч мешканців Харківщини можуть залишилися без води.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко