Догори
Дати відгук

Вчені довели, що пестициди викликають рак молочної залози

3 хв на прочитання01 Вересня 2020, 09:01
Image by zefe wu from Pixabay Image by zefe wu from Pixabay
Поділитись:

Дослідженнями, які проводив Silent Spring Institute, було виявлено, що 28 пестицидів, які зареєстровані в США, пов’язані з розвитком пухлин молочної залози. Дослідження проводилися на лабораторних тваринах, а їх результати опубліковані в журналі Molecular and Cellular Endocrinology, повідомляють на сайті ГО "Україна проти пестицидів".

Американське Управління з охорони навколишнього природного середовища (EPA) визнає, що 9 із 28-и пестицидних сполук викликають пухлини молочної залози, але поки що відкидає докази решти 19-и хімічних сполук.

Автори досліджень Бетсаїда Кардона (Bethsaida Cardona) та Рутанн Рудель (Ruthann Rudel), повідомляють також про те, що багато досліджуваних ними пестицидів діють як ендокринні руйнівники.

Рутанн Рудель, доктор медичних наук, токсиколог та директор з досліджень в Інституті, стверджує, що при проведенні двох окремих досліджень, внаслідок впливу гербіциду триклопіру у гризунів розвинувся рак молочних залоз.

Існуюча токсикологічна оцінка пестицидів, як правило, оцінює один хімічний препарат, і одноразово, а за визначеннями щодо ризику раку в першу чергу розглядається здатність хімічної речовини викликати пошкодження ДНК.

Дослідники також відзначають, що «останні результати в біології раку вказують на існування багатьох способів, якими хімічні речовини можуть послаблювати імунну систему, викликати хронічне запалення або порушувати гормональну систему організму, і все це в результаті може призвести до утворення пухлин молочної залози (та інших видів)».

У травні 2020 року Інститут Silent Spring опублікував ще одне дослідження, в якому було представлено карту багатьох шляхів, через які пестициди з навколишнього середовища можуть спровокувати розвиток раку молочної залози.

Пані Рудель написала в цій статті:

«Ми знаємо, що вплив токсичних хімічних речовин може зіграти важливу роль у розвитку раку молочної залози. Однак, регуляторні служби при проведенні оцінки щодо небезпечності хімічної речовини використовують тести, які не фіксують впливу на груди. Ця прогалина у тестуванні означає, що потенційним канцерогенам молочної залози надається зелене світло для використання».

Дослідники стверджують, що EPA проігнорувало ризик виникнення раку, який представляють ці 28 пестицидів, і що докази, на яких базується реєстрація пестицидів, повинні включати вивчення впливу хімічних сполук на розвиток молочних залоз та їх руйнівну ендокринну активність.

Кожен з нас особисто спроможний вживати найнеобхідніших заходів в напрямку збереження свого здоров’я та здоров’я своїх близьких.

Головні з них – це купувати і споживати органічні продукти, наскільки це можливо, разом з цим підтримуючи таким чином органічні фермерські господарства.

Перелік пестицидних сполук, які є в складі зареєстрованих препаратів, що використовуються в Україні, та які, відповідно даних Інституту Silent Spring мають канцерогенний, або інший негативний вплив на молочну залозу:

  • Атразин (гербіцид);
  • Алахлор),Метолахлор, Ацетохлор (гербіцид);
  • 3-йод-2-пропініл бутилкарбамат (IPBC), «інертна» речовина що входить до складу гербіциду гліфосату (Раундап);
  • Есфенвалерат (інсектицид);
  • Трифлуралін (гербіцид);
  • Тербутилазин (гербіцид);
  • Метрибузин (гербіцид);
  • Малатіон (інсектицид);
  • Хлорпірифос (інсектицид).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитанняВчора
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитанняВчора
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитанняВчора
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитання23 Квітня 2024