Догори
Дати відгук

Вафельний торт із заварним кремом — рецепт, який не потребує випікання

Торт сподобається любителям м'яких тортів, де мінімум тіста та максимум крему.

2 хв на прочитання09 Січня 2023, 00:23
Поділитись:

Вафельний торт із заварним кремом готується без випікання — фактично треба просто приготувати крем і змастити готові вафельні коржі.

Інгредієнти:

вафельні коржі — 140 г (1 упаковка);

молоко — 500 мл;

масло вершкове — 60 г;

крохмаль кукурудзяний — 50 г;

цукор — 100 г;

яйця (жовтки) — 4 шт.;

ванілін — 2 дрібки;

шоколад темний (за бажанням);

кокосова стружка (за бажанням).

Приготування.

У каструльку перелити молоко та поставити його на плиту, щоб нагрівалося.

Розділити яйця на білки та жовтки. Білки не знадобляться — їх можна використовувати для приготування інших страв.

У мисці з'єднати цукор, ванілін, яєчні жовтки та кукурудзяний крохмаль.

Віничком перемішати.

Коли молоко стане гарячим, майже закипить, 1/3 частину перелити в миску із цукрово-крохмальною сумішшю.

Швидко й інтенсивно перемішати віничком.

Потім перелити суміш назад у каструльку з молоком, що залишилося, також інтенсивно перемішуючи.

Поставити каструльку на плиту і варити крем на середньому вогні, постійно перемішуючи, поки на поверхні не з'являться великі бульбашки (близько 7-8 хвилин). Крем має стати густим.

Зняти каструльку із заварним кремом із плити, додати в нього вершкове масло.

Перемішувати до розчинення олії та набуття кремом глянсового блиску.

Накрити крем плівкою в контакт із поверхнею і залишити остигати до кімнатної температури.

Коли крем охолоне, перемішати його.

Щоби крем став гладким, збити його міксером близько 1 хвилини.

Тепер можна зібрати торт.

На робочу поверхню викласти перший вафельний корж.

Змастити корж частиною крему.

Потім викласти на корж із кремом другий вафельний корж і змастити тонким шаром крему. Таким чином, чергуючи коржі та крем, зібрати весь торт. Верх і боки торта також змастити кремом. На весь об'єм крему може знадобитися 7 коржів прямокутної форми розміром 17х25 см.

Поверхню торта прикрасити тертим шоколадом і кокосовою стружкою — просто і по-домашньому.

Поставити вафельний торт у холодильник на 1 годину. Після цього розрізати торт на шматочки та подати до столу під час десерту.

Заварний крем добре просочує вафельні коржі. Торт сподобається любителям м'яких тортів, де мінімум тіста та максимум крему.

Також ми писали про торт із вівсяного печива з бананами та сметаною — простий десерт без випікання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Олександр Бірюков
Кабмін звільнив державного секретаря Мінагрополітики Олександра Бірюкова
1 хв на прочитання4 години тому
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів — 15.10
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів - 15.10
1 хв на прочитанняВчора
Компенсація на малька риби: 30% відшкодування витрат для виробників. Прийом заявок до 1 листопада
В Україні стартував прийом заявок на компенсацію витрат для виробників рибопосадкового матеріалу
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день бавовни
Всесвітній день бавовни: від текстильної сировини до символу спротиву
3 хв на прочитання07 Жовтня 2025
Глобальний ринок зерна демонструє спад: пшениця й кукурудза падають у ціні
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Експорт кукурудзи та сої до Китаю: документи слід подати до 15 жовтня
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Попри ворожі обстріли українські аграрії зібрали понад 31,5 млн тонн зерна
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Збитки від російської атаки по агрофірмі на Харківщині, де загинуло 13 тисяч свиней сягнули 300 млн грн
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025