Догори
Дати відгук

В Японії відповідальність за переробку відходів лежить на виробниках, в Україні — на перевізниках

В Японії і досі тривають обговорення питань управління відходами.

2 хв на прочитання15 Червня 2021, 11:37
В Японії відповідальність за переробку відходів лежить на виробниках, в Україні — на перевізниках В Японії відповідальність за переробку відходів лежить на виробниках, в Україні — на перевізниках
Поділитись:

Японські виробники мають можливість встановлювати системи повторної переробки і саме на виробниках лежить відповідальність за переробку та утилізацію відходів.

Про це під час Екологічного Форуму — 2021, організованого Організацією Об'єднаних Націй в Україні, заявив  глава Японського Агентства Міжнародного співробітництва Сатоші Сугімото.

За словами Сугімото в  Японії і досі тривають обговорення питань щодо  системи управління відходами. Але головним є те, що реорганізація системи утилізації розпочалася  із законів у сфері зниження рівня забруднення та переробки сміття. 

«Ми говоримо про те, що економічне зростання почалося 60 років тому, коли було чимало неправомірних викидів, особливо в містах, де працювала промисловість, яка забруднювала як повітря, так і природні ресурси. Ситуацію змінили закони про викиди, харчові відходи, управління відходами, які   допомагали в конкретному вирішенні проблеми забруднення», — пояснив Сугімото.

«В Японії важливим є питання  переробки упаковки продуктів. І в нас зосереджена увага на тому, що  саме  виробники  мають уникати використання пластику у власній продукції. Виробники мають встановлювати системи переробки власної продукції, від батарейок до харчових відходів», — додав Сугімото.

Глава Японського Агентства Міжнародного співробітництва також зауважив, що важливу роль у боротьбі зі сміттям  відіграє співпраця з урядом.  

В той же час українські учасники форуму уточнили, що в Україні переробка відходів лежить у площині відповідальності перевізників. Саме перевізник отримує кошти за відвезення відходів, і таким чином доля відходів лежить  на совісті перевізника: сміття  може бути довезено як на сміттєзвалище, так і в яр. 

До слова, лідери Великої сімки погодили спільні кліматичні цілі до 2050 року, що передбачають зведення до нуля шкідливих викидів в атмосферу та заходи з утримання глобального потепління на рівні не більше 1,5 градуса Цельсія.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Зображення згенероване ШІ
Тварини виступають у цирку, бо бояться покарання
7 хв на прочитання4 хвилини тому
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та Міжнародний день пам’яті тварин
20 квітня - Всеукраїнський день довкілля
2 хв на прочитання2 години тому
Браконьєр Збитки державі Риболовля
На Одещині викрили браконьєра, який завдав збитки державі на суму більше мільйона гривень
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Мангал із цегли власноруч (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора