Догори
Дати відгук

В Україні працює проєкт «Мій телефонний друг»: підтримка самотніх людей під час пандемії

Це Всеукраїнський проєкт дружньої підтримки людей, які опинилися на самоті.

2 хв на прочитання20 Травня 2021, 07:45
В Україні працює проєкт «Мій телефонний друг»: підтримка самотніх людей під час пандемії В Україні працює проєкт «Мій телефонний друг»: підтримка самотніх людей під час пандемії
Поділитись:

В Україні проживає 2,6 мільйонів людей з інвалідністю та 740 тисяч пенсіонерів-одинаків — для них і багатьох інших обмеження контактів і  самоізоляція стали справжнім викликом.

Саме тому у червні 2020 року Українська Волонтерська Служба та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні запустили проєкт «Мій телефонний друг». Мета проєкту — об'єднати волонтерів і підопічних у телефонних розмовах, встановити довіру між поколіннями та інформувати про правдиві речі, розвіюючи фейки.

Наразі понад 600 самотніх людей з усієї України беруть участь у програмі телефонного волонтерства. Приблизно 10 % учасників — це люди з інвалідністю. Найбільша кількість підопічних реєструється з Києва, Одеси, Львова, Харкова та Запоріжжя.

Як це працює?

Реєструєшся у волонтери

Усіх охочих ми реєструємо в єдиній базі. Просимо залишити інформацію — хто ти та звідки. Одразу після заповнення анкети тобі на пошту приходить лист з інформацією про наступні кроки.

Проходиш короткий онлайн-курс

Для того, щоб більше дізнатись про волонтерство загалом, ми даємо тобі доступ до короткого онлайн-курсу. Після проходження курсу потрібно скласти тест, який підтвердить твої знання та готовність до участі у проєкті. Далі потрібно підписати договір, який має на меті убезпечити дані наших учасників.

Отримуєш контакти свого телефонного друга чи подруги

Ми формуємо пари на основі інформації, яку отримали від учасників, враховуючи всі побажання: вік, стать, сфера інтересів, освіта, захоплення, вміння та навички. За умовами проєкту, телефонні друзі мешкають у різних регіонах України (та навіть світу), аби забезпечити соціальну дистанцію та сприяти побудові міжрегіонального діалогу.

Щотижня спілкуєшся зі своїм «телефонним другом»

Мета волонтерської кампанії — розрадити людей. Ми очікуємо, що ти будеш спілкуватись зі своїми телефонними друзями як мінімум двічі на тиждень по 15 хвилин (хоча з нашого досвіду знаємо, що волонтери спілкуються значно частіше або триваліше). Ми допоможемо тобі бути в курсі останніх новин і знайти теми для обговорення. Переходь до нашого блогу!

Отримуєш сертифікат у кінці проєкту

Ми підготували для тебе цікаві онлайн-зустрічі, вікторини та челенджі. А наприкінці програми ти отримаєш сертифікат із підтвердженням свого волонтерського досвіду.

До слова, за перших ознак депресії слід приймати омега-3. Крім аналізу крові необхідно щодня гуляти на свіжому повітрі, спілкуватися з рідними.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.