Догори
Дати відгук

В рази корисніші за куповані: як приготувати домашні шпроти з кільки

Рецепт дуже простий, він до снаги навіть куховарові-початківцю.

1 хв на прочитання2 години тому
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

Щоби приготувати шпроти, не потрібно великого вміння та дорогих продуктів. Досить купити кільку — вона прекрасно підійде для цієї страви. Домашні шпроти в рази корисніші за куповані. Рецепт приготування домашніх шпрот із кільки дуже простий, він до снаги навіть куховарові-початківцю.

Інгредієнти:

кілька (свіжоморожена чи охолоджена) — 700 г;

чайна заварка — 1,5 ст. л.;

вода — 150 мл;

сіль — 0,5 ст. л.;

цукор — 0,5 ст. л.;

лавровий лист — 2 шт.;

гвоздика — 4-5 шт.;

чорний перець горошком — 0,5 ч. л.;

вода — 150 мл;

олія — 0,5 склянки (200 мл).

Приготування.

Заварити чайну заварку окропом.

Кільку вимити. Видалити голови та нутрощі.

Взяти сотейник або каструлю з товстим дном. На дно розкришити 1 лавровий лист, покладіть половину вказаної кількості перцю та гвоздики.

Процідити заварений чай. Додати до нього цукор, сіль. Розмішати.

У сотейник або каструлю викласти підготовлену кільку. Зверху розкришити другий лавровий лист і додати другу половину перцю та гвоздики. Залити чаєм і олією. Поставте на вогонь. Щойно все закипить, зменшити на мінімальний вогонь і варити 70 хвилин. Перемішувати не треба! Каструлю можна злегка трусити.

Після закінчення часу зняти готові шпроти з вогню. Під закритою кришкою залишити на 3 години при кімнатній температурі.

Через зазначений час розкласти в банки чи в пластикову тару. Прибрати в холодильник. Повністю охолодити. Після можна подавати до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.