Догори
Дати відгук

В Одесі колапс в лікарнях з COVIDними пацієнтами: швидкі в чергах, беруть тільки найважчих (відео)

Міські опорні заповнені — в кожній буквально пару місць і вони просто змушені брати лише найважчих.

2 хв на прочитання17 Березня 2021, 13:34
Міські опорні заповнені — в кожній буквально пару місць і вони просто змушені брати лише найважчих Міські опорні заповнені — в кожній буквально пару місць і вони просто змушені брати лише найважчих
Поділитись:

Ситуація в Одесі з госпіталізацією хворих на ковід і доступом до кисню — патова. Швидкі стоять у чергах до інфекційних відділень, ліжок для пацієнтів не вистачає.

Про це повідомила керівник громадської організації «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова.

«Безіменні дзвінки (див. фото — ред.) у скринах тільки з одного мого особистого телефону (а є ще два) — це дзвінки від пацієнтів, які не можуть госпіталізуватися і від родичів тих пацієнтів, яких виписують із стаціонарів з кисневою залежністю. Видали вже більше 10 концентратів, а лише середина дня. Просто зараз їдуть забрати ще п'ять машин. На завтра заброньовано під виписку вже 12 концентраторів», — написала волонтерка.

Вона також повідомила, що в лікарні на Троїцькій повний аншлаг:  станом на 9 вечора вчора в інфекційній було п’ять жіночих і шість чоловічих місць (тільки з підтвердженим ПЛР), у  госпіталі  ветеранів із проблемами зору  вдень  ​​вже ставили ліжка в коридорі.

«Міські опорні заповнені — в кожній буквально пару місць і вони просто змушені брати найважчих. Дуже сподіваємося на нові відділення, які відкриває область і місто на днях. Але з такими темпами вони заповняться за пару днів. А виписувати пацієнтів із кисневою залежністю вже скоро не вийде — у нас концентратори закінчуються. Таким чином ці люди будуть займати ліжка у стаціонарах куди довше...», — зауважила Ножевнікова.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили майже 12 тисяч нових випадків COVID-19.

У МОЗ назвали умову введення березневого локдауну.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.