Догори
Дати відгук

В Черкаській області екологи шукають рідкісну червонокнижну рослину

У Київській області екологи виявили вісім місць зростання ковили.

1 хв на прочитання30 Вересня 2021, 10:28
ФОТО: КЕКЦ ФОТО: КЕКЦ
Поділитись:

У Черкаській області, в балках, на берегах річок, на курганах, височинах може рости рідкісна рослина, занесена до Червоної книги України — ковила (її ще називають іноді тирса). КЕКЦ просить допомоги у мешканців області знайти рідкісну рослину з метою подальшого облаштування заказників.

Екологи зазначають, що у Черкаській області зростає чотири види ковили: ковила волосиста, ковила дніпровська, ковила периста та ковила Лессінга. Цвітуть ці види ковили у травні-червні. Цвітіння ковили — красиве,  захопливе видовище. Сріблясті нитки ковили коливаються на вітрі, відблискують  під сонцем, і здається, що серед літа раптом все вкрите снігом.

Екологи зазначають, що без ковили неможливо уявити давній український степ. На жаль, ковили стає все менше та вона потрапила до Червоної книги. Всьому виною бездумне розорювання залишків степу та його забудова.

У КЕКЦ нагадали, що в Київській області екологи виявили вісім місць зростання ковили і зараз там  створюються заказники.  КЕКЦ починає  працювати у Черкаській області, шукати там ковилу, інші рідкісні рослини та створювати заказники.

Нагадаємо, що на Харківщині господарство забруднило землю нітратами: збитки перевищили 5,5 млн.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.