Догори
Дати відгук

В Австралії почали тестувати домашні накопичувачі енергії

2 хв на прочитання13 Липня 2020, 09:43
Поділитись:

В Австралії випробують першу у світі побутову мікросистему зберігання електроенергії. Тестування домашнього накопичувача енергії потужністю 1,8 кВт і енергоємністю 2,2 кВт*год запускає американська компанія Orison при інвестиційній підтримці Origin Energy, передає Eco Town.

Модульний літій-іонний накопичувач енергії напругою від 100 В до 240 В змінного струму має коефіцієнт корисної дії 85-90%. Разом з накопичувачем поставляється підключений до нього монітор електроспоживання будинку вартістю $300, що координує процеси заряду і розряду акумуляторів від сонячних панелей, встановлених на даху будинку. Система буде управлятися за допомогою оригінального програмного забезпечення, розробленого компанією Orison з використанням хмарного сховища для зберігання даних.

Вартість розробки домашнього накопичувача енергії склала близько $8,5 млн.

Розробники позиціонують пристрій як звичайний побутовий електричний прилад, який споживач може самостійно придбати, доставити додому, легко зібрати і підключити без необхідності залучення електриків і отримання дозволів від комунальних служб. Це доступний інструмент зберігання електроенергії для всіх, без винятку, споживачів, включаючи квартиронаймачів у багатоквартирних будинках, що розширює їхні можливості і одночасно підвищує стійкість енергосистеми.

Вартість накопичувача становить $2 200.

На думку експертів, побутові накопичувачі енергії за рахунок простоти використання, низької ціни самого накопичувача і нульової вартості установки зможуть залучити споживачів, які раніше не могли собі дозволити придбання дахових сонячних установок, тому що надають можливість широкого вибору для даху сонячних панелей малого розміру з середньою потужністю близько 2 кВт. Також продукція Orison дозволяє обійти недавно введені в Австралії суворі обмежувальні стандарти на установку систем зберігання електроенергії.

З іншого боку, через малу потужність і енергоємність «домашні» накопичувачі здатні видавати електроенергію у мережу лише в обмежених обсягах і вартість виданої ними електроенергії вища, ніж у їхніх більших аналогів. Тому накопичувача вистачить для власного використання енергії, однак не для її продажу.

Масштабне тестування продукту на австралійському ринку компанія Origin Energy передбачає провести в кінці 2020 року. При цьому розвиток технології Австралійська енергокомпанія передбачає здійснювати у двох напрямках: збільшення ефективності використання сонячних панелей, встановлених на дахах будинків клієнтів Origin Energy, і використання об'єднаних в єдину мережу накопичувачів енергії, встановлених у клієнтів, для управління попитом в години максимальних навантажень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.