Догори
Дати відгук

В Австралії почали говорити, що захворювання на COVID-19 після вакцинації покращує імунітет

Якщо ви повністю вакциновані проти COVID-19, наступним кроком для підвищення імунітету може бути фактичне зараження вірусом.

2 хв на прочитання15 Жовтня 2021, 09:30
Поділитись:

Австралійські експерти кажуть, що тепер, коли більшість людей щеплені, потрібно підготуватися до зараження вірусом. Про це розповідає австралійське видання Courier Mail.

«Це звучить контрінтуїтивно, але аргумент полягає в тому, що якщо ви щеплені та заразилися COVID-19, то навряд чи серйозно захворієте або потрапите в лікарню, і зараження вірусом ще більше зміцнить ваш імунітет», — ідеться в повідомленні.

Деякі науковці помічають, що вірус має хвильову картину: два місяці високих інфекцій, потім зменшення, а потім два місяці високих.

Експерт з інфекційних хвороб Австралійського національного університету професор Пітер Колліньон і професор Ньюкаслського університету Натан Бартлетт сказали, що повністю вакциновані люди повинні змінити своє ставлення до вірусу. Вони закликають підготуватися до зараження і не лякатися, якщо це все-таки станеться.

«Ви могли б захотіти перехворіти, ви неодмінно захочете перехворіти. Ви неодмінно захочете зробити щеплення до того, як захворієте, бо якщо ви щеплені, ваш ризик смерті знижується», — сказав професор Колліньйон.

Професор Бартлетт вважає, що імунітет, підтриманий вакциною, потім «поповнитьмя» зіткненням із циркулюючим вірусом, і це в кінцевому підсумку призведе до того, що «цей вірус перетвориться переважно на ендемічний вірус, котрий викликає застуду».

Courier Mail розповідає про дослідження, проведене Центрами США з контролю та профілактики захворювань, а також одним із найбільших ізраїльських медичних працівників, показало, що люди, які одужали від COVID-19  і згодом були щеплені, мали половину ризику повторного зараження порівняно з невакцинованими людьми, які раніше мали COVID-19.

Шарлотта Талін із Каролінського інституту розповіла, що поєднання природної інфекції із захистом від вакцини може працювати краще, оскільки природна інфекція піддає нашу імунну систему кільком вірусним білкам, тоді як вакцини вводять єдиний антиген: білок шипа (спайк-протеїн).

Але, як і інші експерти, вона рекомендує зробити щеплення, перш ніж заразитися, тому що спочатку природне зараження піддає вас ризику смерті, згустків крові та тривалого COVID-19.

Багато вакцинованих людей можуть заразитися, оскільки вакцини менш ефективні у запобіганні зараження варіантом Дельта, припускає Courier Mail. За результатами дослідження, опублікованого в The Lancet цього тижня, рівень захисту Pfizer падає з 93 % до 53 %.

«Однак вакцини все ще добре запобігають 80-90 % інфікованих людей від потреби в лікарняному ліжку і майже на 100 % захищають від смерті», — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, у США знайшли новий спосіб підвищити рівень вакцинації: 200 доларів на місяць за не щепленого проти COVID-19 партнера.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання29 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання4 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання9 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання10 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost