Догори
Дати відгук

200 доларів на місяць за не щепленого проти COVID-19 партнера: у США знайшли новий спосіб підвищити рівень вакцинації

Такі умови медичного страхування. Але не всі їх приймають.

3 хв на прочитання11 Жовтня 2021, 16:09
Гроші Гроші
Поділитись:

Прагнучи підвищити рівень вакцинації проти коронавірусу, найбільша система охорони здоров’я Луїзіани поставила своїх працівників перед вибором: переконатися, що ваші дружина чи чоловік отримали щеплення, або бути готовими до вищих витрат на медичне страхування. Про це розповідає The Washington Post.

Починаючи з наступного року, співробітники Ochsner Health System будуть нараховувати приблизно 200 доларів на місяць, якщо їх чоловік/дружина або партнер за планом охорони здоров’я компанії не будуть вакциновані проти коронавірусу. Додаткова плата не поширюється на дітей-пільговиків.

«Ця плата подібна до тих, що існують для споживачів тютюну, і відповідає перевагам, які пропонують багато організацій і компаній охорони здоров'я», — заявив президент і генеральний директор Ochsner Уорнер Томас.

Він говорить, що ця політика не є примусом, оскільки подружжя та партнери працівників можуть обрати медичне страхування поза планом компанії.

Маючи приблизно 33 000 співробітників, Ochsner належить до перших великих компаній у США, яка включила подружжя та партнерів, які перебувають на утриманні, до політики надбавок до щеплень проти коронавірусу.

Дедалі більша кількість американський компаній змінює свій підхід до вакцинації від калача до бича. Лікарняні системи у всій країні, а також великі роботодавці, такі як United Airlines та Tyson Foods, закликають працівників вибрати між вакциною та новою роботою. Інші компанії, такі як Delta Air Lines, просто додають доплати за медичне обслуговування для нещеплених працівників.

Компанії, які страхуються самостійно, такі як Ochsner, стикаються з особливо сильною мотивацією стримувати «потенційно дорогу поведінку», включаючи вживання тютюну та відмову від вакцинації, за допомогою страхових доплат.

Середня вартість госпіталізації через COVID-19 становить 20 тис. доларів, згідно з вересневою оцінкою Фонду родини Кайзер. За останній рік Ochsner витратив «понад 9 млн доларів на медичну допомогу охопленим нашими планами охорони здоров’я», сказав Томас у заяві The Washington Post.

У серпні компанія Ochsner оголосила, що «всі її лікарі, медичні працівники та співробітники» повинні бути повністю вакциновані до 29 жовтня, і 82 % співробітників компанії виконали це. Серед лікарів і керівництва компанії цей показник становить приблизно 98 %.

Однак 20 вересня понад 40 співробітників Ochner подали позов до суду, частково аргументуючи це порушенням медичної конфіденційності.

Подібні заперечення були висловлені у відповідь на правила вакцинації президента Байдена. Минулого місяця Байден сказав, що всі федеральні працівники повинні бути вакциновані, і що всі підприємства, у яких більше 100 працівників, потребують вакцинації або щотижневого тестування.

Джоел Фрідман, професор права в Університеті Тулейн, який вивчає право про дискримінацію та трудове право, передбачив, що такі судові позови проти приватних компаній «нікуди не зникнуть». Доплати є законними доти, доки допускають певні винятки й обмежуються відсотком доходу.

«Люди вимагали вакцинації протягом десятиліть, і в цьому світі немає права робити все, що завгодно, без втручання уряду. Спробуйте керувати автомобілем без посвідчення або сідати в літак, не пристібаючи ременя безпеки, і подивіться, що станеться», — сказав Фрідман.

Також ми розповідали, що в Україні бізнесмени просять у влади дозволу відсторонювати від роботи невакцинованих працівників.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.