Догори
Дати відгук

Український майстр робить морозиво з пшениці та з кропом

А ще пропонує доволі екзотичні смаки – солоне морозиво з креветок або з сиром дорблю.

1 хв на прочитання19 Листопада 2020, 14:48
Поділитись:

Морозиво є одним із найулюбленіших продуктів й користується стабільним попитом у населення, особливо дитячого віку. Для того, щоб встояти у конкурентній боротьбі, виробники намагаються постійно вдосконалювати та розширювати свій асортимент, але не завжди приділяють увагу якості морозива.

Органічну й неповторну продукцію можна скуштувати на Львівщині. Саме тут працює майстр вишуканих смаків морозива, в арсеналі якого майже 100 різних смаків морозива.

Незвичайні льоди виготовляє львів’янин Захарій Назар. Він вирішив продовжити справу свого батька, який на початку 1990-х став джелатьєро. Відтак, інгредієнтами для морозива стали квіти бузини, мадагаскарська ваніль, лісова лохина, креветки та  пшениця, пише  seeds. 

«Якщо тато працював за більш класичною рецептурою – використовував ягоди полуниці, малини тощо, то я почав експериментувати з більш екзотичними смаками. На сьогодні ми виробляємо майже 100 різних смаків морозива. В Україні є дуже мало виробників, які виготовляють морозиво «з нуля», тобто без використання напівфабрикатів, сухих порошків тощо. Якщо морозиво повинно бути з конфітюром, то цей конфітюр я не купую в магазині, а варю сам », – розповідає Захарій.

За словами майстра, часто клієнти самі замовляють морозиво з певним смаком. Наприклад, один з ресторанів Львова замовив морозиво з пшениці, і воно продається лише у цьому закладі й ніде більше.  Є доволі екзотичні смаки – солоне морозиво з креветок, з сиром дорблю, з кропом

Відомо, на Закарпатті збирають врожай ківі (відео).

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Прапор Євросоюзу та вітряки та сонячні панелі. Зображення створено ШІ
Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання32 хвилини тому
Підліток зі смартфоном. Зображення створено ШІ
Навчають чи дезорієнтують? Вплив рілсов на логіку та пам'ять
4 хв на прочитання38 хвилин тому
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання5 годин тому
Швейцарська АЕС Лайбштадт. Фото взято з Вікіпедії
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання6 годин тому
У повітрі біля епіцентру вибуху на Житомирщині зафіксовано перевищення шкідливих речовин
1 хв на прочитанняВчора
У румунських Карпатах ведмідь на смерть загриз туриста-мотоцикліста
1 хв на прочитанняВчора
Найкращим атлетом України став лучанин із синдромом Дауна Валентин Новосад
2 хв на прочитанняВчора
Українську "зелену" енергію інтегрують в ринок ЄС - Кабмін подав до Ради ключовий законопроєкт
2 хв на прочитанняВчора