Догори
Дати відгук

Український борщ потрапив в ТОП-20 найсмачніших перших страв світу

У список потрапили 20 страв з Грузії, В’єтнаму, Португалії, Перу, Іспанії та ряду інших країн.

2 хв на прочитання28 Лютого 2021, 19:00
Український борщ потрапив в ТОП-20 найсмачніших перших страв світу. Фото:Pixabay Український борщ потрапив в ТОП-20 найсмачніших перших страв світу. Фото:Pixabay
Поділитись:

Підрозділ CNN «Travel» склало свій рейтинг найкращих супів світу. Про це повідомляється на їхньому сайті.

У список потрапили 20 страв з Грузії, В’єтнаму, Португалії, Перу, Іспанії та ряду інших країн.

Серед них опинився і український борщ, який автори розмістили на 3-му місці. Вище української страви виявився в’єтнамський фо з яловичини і нігерійський суп банга.

«Шматочок ніжною буряка, що плаває в яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні і в усій Східній Європі. Борщ, часто приправлений ложкою сметани, – це все що завгодно, але не просто буряковий суп. Він отримує гоструватий смак від квасу, молочно-ферментованого бурякового соку, ще однієї регіональної фірмової страви», – описують автори українську страву.

Вони помітили, що, хоча суп іноді відносять до російської кухні, це твердження сильно помилкове.

Крім того в ТОП-20 увійшов грузинський суп харчо, нігерійський суп банга, в’єтнамський фо бо, французький буйябес, португальська кальдо верде, магрибський чорба фрік, перуанський Чупе де камаронес, іспанська гаспачо, западноафриканській арахісовий суп, американський гамбо, марокканський Харірі, китайський Ланчжоу, мьянмарскій мохінга, мексиканський Менудо, бразильський Мокека де Камаран, індонезійська сото аям, тайський тому ям, японський рамен і турецька яйла чорбаси.

Нагадаємо, селекціонери вивели новий сорт цибулі, яка дає шалений врожай і не потребує поливу. Середня вага однієї цибулини – близько 200-250 грамів, врожайність 35-40 тонн з гектара.

До слова, на Вінниччині запрацював перший в Україні завод з переробки часнику (відео). Часник перероблятимуть у напівфабрикати, пюре та спеції. Сировину братимуть частково у населення, решту.  

В той же час люди сперечаються, чи слід кожного дня їсти першу страву. Лікарка пояснила чи потрібно їсти щодня суп та інші перші страви.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання7 годин тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитанняВчора