Лікарка пояснила чи потрібно їсти щодня суп та інші перші страви
М'ясні супи готуйте на другому бульйоні й лише з домашнього м’яса.
Про корисність супів та інших перших страв ми зазвичай чуємо від старшого покоління. Все це йде з минулого, коли їсти не було нічого. Тож чи насправді такий корисний суп і чи є він обов’язковим у раціоні людини, яка хоче правильно харчуватися — пояснює дієтолог Катерина Павлова.
За словами лікарки, насправді супи, борщі — не обов’язковий елемент здорового харчування. Раніше супи були в пошані. Якщо вдавалося знайти якусь кістку і щось з неї виварити, це був уже бенкет. Але, за словами експерта, ми живемо в часи надмірного споживання, а не нестачі продуктів.
Павлова говорить, що якщо людина любить їсти перші страви — то не варто від них відмовлятися. Якщо ж не любить — не варто себе змушувати.
«М'ясний бульйон — сумнівна користь. Багато екстрактивних речовин містяться у відварі, тобто все найшкідливіше з м’яса — у відвар. Якщо ще й магазинне м’ясо — то там можуть бути антибіотики. М’ясні супи готуйте на другому бульйоні й лише з домашнього м’яса. Для цього варто відварити м’ясо 30 хвилин, воду злити і все варити разом з овочами», — дієтолог Катерина Павлова.
За хвороб шлунково-кишкового тракту можна їсти і м’ясні бульйони. Найкраще готувати чи їсти овочеві супи. У такому відварі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Готувати легкий суп варто без засмажки. Альтернативою м’ясним супам є рибна юшка з хорошої риби.
Дієтолог не радить їсти перші страви гарячими. Окріп обпікає стравохід, на постійній основі така травматизація призводить до ризику раку стравоходу. У народів, які звикли пити гарячий чай, у багато разів частіше зустрічається рак стравоходу.
Джерело: pogliad.ua.
До слова, названо найбільш шкідливу страву новорічного столу.