Догори
Дати відгук

Лікарка пояснила чи потрібно їсти щодня суп та інші перші страви

М'ясні супи готуйте на другому бульйоні й лише з домашнього м’яса.

2 хв на прочитання18 Грудня 2020, 17:33
Поділитись:

Про корисність супів та інших перших страв ми зазвичай чуємо від старшого покоління. Все це йде з минулого, коли їсти не було нічого. Тож чи насправді такий корисний суп і чи є він обов’язковим у раціоні людини, яка хоче правильно харчуватися — пояснює дієтолог Катерина Павлова.

За словами лікарки, насправді  супи, борщі — не обов’язковий елемент здорового харчування. Раніше супи були в пошані. Якщо вдавалося знайти якусь кістку і щось з неї виварити, це був уже бенкет. Але, за словами експерта, ми живемо в часи надмірного споживання, а не нестачі продуктів.

Павлова говорить, що якщо людина  любить їсти перші страви — то не варто від них відмовлятися. Якщо ж не любить — не варто себе змушувати.

«М'ясний бульйон — сумнівна користь. Багато екстрактивних речовин містяться у відварі, тобто все найшкідливіше з м’яса — у відвар. Якщо ще й магазинне м’ясо — то там можуть бути антибіотики. М’ясні супи готуйте на другому бульйоні й лише з домашнього м’яса. Для цього варто відварити м’ясо 30 хвилин, воду злити і все варити разом з овочами», — дієтолог Катерина Павлова.

За хвороб шлунково-кишкового тракту можна їсти і м’ясні бульйони. Найкраще готувати чи їсти овочеві супи. У такому відварі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Готувати легкий суп варто без засмажки. Альтернативою м’ясним супам є рибна юшка з хорошої риби.

Замовити та скуштувати улюблені страви легко, коли є швидка доставка: це і час зекономить, і в карантин є одним з найбезпечніших засобів «пошопитися».

Дієтолог не радить їсти перші страви гарячими. Окріп обпікає стравохід, на постійній основі така травматизація призводить до ризику раку стравоходу. У народів, які звикли пити гарячий чай, у багато разів частіше зустрічається рак стравоходу.

Джерело:  pogliad.ua.

До слова, названо найбільш шкідливу страву новорічного столу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора