Догори
Дати відгук

У яких випадках виноград може бути небезпечним

Виноград – корисний фрукт. Але в деяких випадках варто бути з ним обережнішим.

1 хв на прочитання03 Серпня 2022, 18:00
 Pixabay Pixabay
Поділитись:

Одна з пацієнток зателефонувала автору статті, лікарю Барбарі Інтермілл, і поскаржилася на нездужання через з'їдений виноград. З'їла при цьому цілий двофунтовий мішок фрукта, тобто майже 1 кілограм. Сталося це під час проходження комп'ютерних ігор. І таке «бездумне харчування» не рідкість.

У винограді міститься багато корисних для людського організму речовин, у тому числі клітковини, заліза, фосфору, вітаміну С, В, А і К, магнію та калію. Вони також багаті антиоксидантами, такими як лютеїн і зеаксантин. Шкірка червоного винограду містить фітохімічний ресвератрол, який захищає від деяких хронічних захворювань. Окрім того в винограді є мірицетин і кверцетин, які допомагають організму протидіяти шкідливому утворенню вільних радикалів.

Щоб такого не сталося, потрібно уважно стежити за кількістю з'їденого. Експерти з харчування рекомендують на день їсти дві-три порції фруктів, а це 34-51 виноградинок (якщо одна порція - це 17 виноградин, або 3/4 склянки). Тому не дивно, що людина відчувала себе погано після майже кілограма винограду.

Також слід пам'ятати, що немитий виноград зберігається у холодильнику 14 днів. Перед вживанням обов'язково помити цей фрукт.

Якщо ж у вас діабет, то варто бути особливо обережними із фруктами. У тому числі із виноградом. Не можна з'їдати більше однієї порції за один раз, зазначає фахівець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я