Догори
Дати відгук

У США розробили маску для обличчя, яка діагностує COVID-19

Сенсорну технологію також можна використовувати для створення одягу, який виявляє різноманітні патогени та інші загрози.

1 хв на прочитання30 Червня 2021, 09:17
news.mit.edu news.mit.edu
Поділитись:

Інженери з Массачусетського технологічного університету та Гарвардського університету розробили нову маску для обличчя, яка може діагностувати носія COVID-19 приблизно протягом 90 хвилин. Маски обладнані крихітними одноразовими датчиками, які можна вставити в інші маски для обличчя, а також можна адаптувати для виявлення інших вірусів. Про це розповідає сайт MIT.

Датчики маски для обличчя спроектовані таким чином, що їх може активувати користувач, коли він готовий провести тест, а результати відображаються лише на внутрішній стороні маски для забезпечення конфіденційності.

Датчики працюють на ліофілізованому клітинному обладнанні, яке дослідницька група раніше розробила для використання у паперовій діагностиці таких вірусів, як Ебола та Зіка. У новому дослідженні дослідники показали, що датчики можуть бути включені не тільки в маски для обличчя, а й у одяг, такий як лабораторні халати, потенційно пропонуючи новий спосіб контролю за впливом медичних працівників на різні патогени або інші загрози.

Датчики можуть бути розроблені для створення різних типів сигналів, включаючи зміну кольору, яку можна побачити неозброєним оком, або флуоресцентний або люмінесцентний сигнал, який можна зчитати за допомогою портативного спектрометра. Дослідники також розробили портативний спектрометр, який можна інтегрувати в тканину, де він може зчитувати результати та передавати їх бездротовим способом на мобільний пристрій.

Також ми розповідали, що творці робота Софії представили робота-медсестру для догляду за хворими на COVID (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.