Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У найближчі кілька днів світ зможе побачити Боброву повню, яка знаменує прихід зими

У найближчі кілька днів світ зможе побачити Боброву повню, яка знаменує прихід зими

Це явище буде видно абсолютно на всій півкулі. Для спостереження потрібна лише ясна погода.

1 хв на прочитання27 Листопада 2023, 11:18
Зображення: The Insider Зображення: The Insider
Поділитись:

У ніч на 28 листопада 2023 року відбудеться третя осіння повня, також звана «бобровою». Місяць не є супермісяцем, незважаючи на те, що супутник видаватиметься більшим. Про це розповідає The Insider.

Це останній місяць перед Різдвом, який нескладно застати завдяки довгим ночам, що наближаються до своєї пікової тривалості в момент грудневого сонцестояння. Повний Місяць Бобра буде видно по всьому світу. Вважається, що Боброва повня знаменує собою перехід світу з осені в зиму.

Повня відбувається, коли Земля опиняється між Сонцем і Місяцем. Цього року Бобровий Місяць настане 27 листопада о 11.16 (09.16 GMT). Фаза повного Місяця триватиме до 2.00 28 листопада. Супутник буде видно абсолютно на всій півкулі. Для спостереження потрібна лише ясна погода.

Зазвичай у році буває 12 повних місяців, однак у 2023 році їх буде 13. Це пов'язано з тим, що місячний цикл займає трохи менше одного календарного місяця, що відбувається приблизно раз на два-три роки. Цього року додатковий Місяць був наприкінці серпня — Блакитний Місяць.

Чому повний Місяць у листопаді називається Бобровим?

У листопаді бобри активно готуються до холодів: будують греблі та запасають їжу у своїх хатках. За однією з версій, корінні американці, спостерігаючи за цією працьовитістю, назвали повню на їхню честь. Інша можлива причина полягає в тому, що цього місяця мисливці традиційно ставлять капкани на бобра, щоб добути хутро.

Раніше ми також писали, що Місяць змінив колір на рожевий: астрофізики пояснюють, у чому річ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.