Догори
Дати відгук

У Карпатському біосферному заповіднику показали, як доять форель і голець (ФОТО)

Після процедури доїння риба не гине. Вона повертається до свого звичайного способу життя.

1 хв на прочитання11 Листопада 2021, 13:18
Доїння риби Доїння риби
Поділитись:

Працівники демонстраційного форелевого господарства Карпатського біосферного заповідника розпочали доїння гольця та аборигенного виду лососевих наших водойм — струмкової форелі. Така процедура проводиться тому, що у штучних водоймах представники форелевих не відкладають ікру, повідомляють у заповіднику.

Перед доїнням риби проводиться її розподіл на самців та самиць. Їх поміщають в окремі басейни. Спочатку доять самиць, а далі – самців. Як працівники визначають, чи є у риби ікра? Все просто. Ікру видно по животику. Потрібно легенько його потиснути й ікра виходить сама.

Після так званого доїння риби її ікринки разом із біологічним матеріалом самців змішують і залишають на 20–30 хвилин для запліднення.

Далі штучно запліднені компоненти закривають у спеціальні інкубатори, в яких підтримується необхідна температура. Саме тут з ікринок народжуються рибки, якими у подальшому будуть зариблювати гірські потоки.  

За словами фахівців заповідника, струмкова форель росте досить повільно та стає статевозрілою у віці трьох років. Саме з того часу вона починає відкладати ікру. А голець починає нереститися у віці 5–6-го року життя. 

Нагадаємо, забудовники планують дорубати 20 га лісу у Пущі-Водиці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко