Догори
Дати відгук

У Дніпрі на озері серед міста оселилися рідкісні білі чаплі (відео)

Місцеві жителі в захваті від такого сусідства

2 хв на прочитання24 Липня 2020, 07:35
Поділитись:

Поряд з очеретом на озері Курячому у Дніпрі — живе близько 30 білих чапель. Людей тут мало, ніхто не купається. Зазвичай ці птахи селяться на болотистих водоймах і живуть невеликими групами. Повідомляє 34 телеканал.

«Чапля летіла, ось тут села, біля мене, буквально на кілька секунд і туди полетіла. І більше я її не бачив», - розповідає рибалка Іван Кравець.

Іван Кравець чаплю на озері побачив вперше. Хоча рибалить тут кожен день. Його сусід каже: цих птахів дійсно стало більше.

«Так, більше, набагато. То вони тільки на тому березі, а сьогодні ось тут прямо була, біленька така, красива», - ділиться рибалка Анатолій Шепель.

Олександр, який живе неподалік, розповідає: 

«В цьому році, напевно, тому, що озеро трошки обміліло. Рибалки стали менше їх ганяти. І чаплі у нас: біла, сіра і чорна була, в тому році», - розповідає місцевий Олександр Шестюк.

Про чорних чаплі жителі Лівобережжя пишуть і в мережі:

«У нас на Курячому нові мешканці — біла чапля і три чорні. Особливо вражають чорні».

Орнітолог Олександр Пономаренко сумнівається, що на фото — саме чорні чаплі. Вони живуть в Африці й в Україну не прилітають. На відміну від сірих і білих. Це часті гості на озері Куряче. Руді й жовті трапляються рідше.

«Безумовно чаплі можуть полювати й на жаб, і на вужів, і на ящірок, і на великих комах, і на рибу. І відповідно на цей час в озері Курячому рівень води зменшився настільки, що рибі нікуди подітися. Вона кишить під ногами цих чапель, чим вони безумовно користуються», - пояснює орнітолог.

Вже у вересні-жовтні чаплі полетять зимувати в Африку. Втім, можуть залишитися і в Україні. Через теплу зиму, кажуть орнітологи, таке трапляється все частіше.

 

 

Тим часом, медузи у Дніпрі - це катастрофа для річки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко