Догори
Дати відгук

ТОП-7 продуктів, які повернуть здоров'я кишківнику та нормалізують травлення

Ці продукти є основою правильного харчування та вживати їх треба щоденно.

2 хв на прочитання08 Грудня 2020, 06:30
Поділитись:

Стан кишківника настільки пов'язаний зі здоров'ям усіх інших органів та систем, що погане травлення та незбалансований мікробіом можуть призвести до різного роду проблем, таких як закреп, печія, метеоризм, кишкові інфекції, поганий стан імунітету, тривога та депресія. Але забезпечити здоров'я цього органу та нормальне травлення легко, вживаючи конкретні продукти щодня.

Фрукти

Свіжі фрукти багаті нерозчинною клітковиною, яку людина не перетравлює. Замість цього клітковина стимулює перистальтику кишківника. Тому регулярне вживання фруктів може допомогти запобігти закрепам. Ви повинні їсти  декілька фруктів та овочів щодня. 

Імбир

Імбир здавна використовувався для лікування болю в животі, усунення надлишків газів і заспокоєння кишківника. Цей продукт застосовують для полегшення нудоти та ранкового нездужання у вагітних жінок. Активні сполуки імбиру можуть також збільшувати травні ферменти, які переробляють їжу, що призводить до збалансованого травлення.

Рослинні олії

Оливкова, кокосова та мигдальна олії є відмінними джерелами ненасичених жирів. Ці жири допомагають організму краще засвоювати вітаміни. Вони також поєднуються з клітковиною, регулюючи дефекацію.

Цілісне зерно

Для правильного та легкого травлення лікарі радять обирати цільнозернові продукти. Зерна містять два найважливіших компоненти: висівки та зародки. Вони також містять велику частину клітковини, вітамінів і мінералів, що підтримують травлення.

Ферментовані продукти

Йогурт і кефір — це ферментовані продукти, наповнені живими мікроорганізмами, так званими пробіотиками. Вживаючи в їжу продукти, багаті пробіотиками, людина вводить корисні бактерії та ферменти в мікробіом кишківника, які допомагають йому правильно працювати.

Овочі зі шкіркою

Овочі з їстівною шкіркою, такі як морква, огірки, картопля, квасоля і боби, від природи багаті клітковиною. Найкраще їсти ці овочі в сирому вигляді зі шкіркою або пропустити етап очищення під час приготування.

Листові зелені овочі

Листова зелень, така як шпинат, капуста та салат, є також джерелами клітковини та інших поживних речовин таких як фолієва кислота, калій, вітаміни C і K. Вони допомагають поліпшити здоров'я кишківника та нормалізувати травлення. 

За матеріалами medikforum.  

Нагадаємо, раніше ми розповідали, у якому віці спорт найкорисніший для жінок та додає 10 років життя.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне / Вікіпедія
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання3 години тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання4 години тому
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання5 годин тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання6 годин тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання7 годин тому