Догори
Дати відгук

Топ-3 продукти, які допомагають у профілактиці раку

Ферментовані продукти допомагають запобігти онкологічним захворюванням.

2 хв на прочитання05 Квітня 2024, 06:50
Профілактика раку Корисні продукти Онкологія Профілактика раку Корисні продукти Онкологія
Поділитись:

Дієта, яка включає ферментовані продукти, може допомогти у запобіганні онкологічних захворювань. Про це експерт у сфері здоров'я та спеціаліст з питань харчування Лорен Леплі розповіла виданню Express. 

Лорен Леплі, яка сама пережила меланому третьої стадії, розповіла: 

Ферментована їжа займає одне з перших місць у списку продуктів із властивостями профілактики раку, оскільки вона містить корисні бактерії, відомі як пробіотики, які, як було доведено, мають низку корисних для здоров’я властивостей, включаючи потенційну профілактику раку. Пробіотики — це корисні бактерії, які живуть у кишечнику та допомагають підтримувати здоровий баланс мікроорганізмів у травній системі. Вони важливі для травлення, імунної функції та загального здоров’я

Проведені дослідження показали, що корисні бактерії у ферментованих продуктах можуть допомогти запобігти раку таким чином:

  • зменшення запалення
  • зміцнення імунної системи
  • сприяння виробленню коротколанцюгових жирних кислот
  • детоксикація організму

Прикладами ферментованих продуктів із високим вмістом пробіотиків є йогурт, кефір, квашена капуста, місо, темпе. За словами спеціалістки, додавання цих продуктів у раціон може забезпечити низку переваг для здоров’я, включаючи потенційну профілактику раку. Лорен Леплі каже:

Однак важливо зазначити, що не всі ферментовані продукти є однаковими, і вміст пробіотиків може сильно відрізнятися в різних брендах і типах продуктів

Експерт у сфері харчування пояснила переваги трьох видів ферментованих продуктів, серед яких – кефір, місо та натто. 

Користь кефіру

У дослідженні, опублікованому в журналі Medical Oncology у 2017 році, йдеться, що кефір має протиракові властивості. Вчені зазначають:

Багато досліджень показали, що кефір впливає на різні види раку, такі як колоректальний рак, злоякісні Т-лімфоцити, рак молочної залози та карцинома легенів

Користь місо

Місо — це ферментована соєва страва, яка зазвичай використовується в японській кухні. Його виготовляють шляхом ферментації соєвих бобів із сіллю та коджі, який є різновидом гриба. Це хороше джерело білка, вітамінів і мінералів, а також місо містить корисні бактерії, які можуть допомогти травленню.

Користь натто

Це також традиційна японська їжа. Натто багатий вітаміном К2, який важливий для здоров’я кісток, а також може мати протизапальні властивості.

У 2020 році дослідницька група з Національного онкологічного центру в Японії опублікувала статтю в BMJ, в якій йшлося, що часте споживання ферментованих соєвих продуктів, включаючи натто та місо, пов’язане з нижчим ризиком смертності.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитання23 хвилини тому
Кільце i.Con та контрацептиви STEYE
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитаннягодина тому
Небезпека гемофільної інфекції. Фото ілюстративне
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитання2 години тому
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитання3 години тому
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитання4 години тому
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитання6 годин тому
Розпочинається Страсний тиждень: традиції і заборони
3 хв на прочитання13 годин тому
Більше з GreenPost
Як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я.
Фото: Clemens Ratschan
Не стань браконьєром: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я
7 хв на прочитання2 години тому
Аеропорт Кишинева закривають.
Фото ілюстративне
Аеропорт Кишинева закривають для проводжаючих, деталі
1 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
Чим підживити абрикос навесні — найкраще добриво
1 хв на прочитання5 годин тому
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
1 хв на прочитання6 годин тому
Велетенські сліди невідомого раніше виду динозаврів знайшли в Китаї
2 хв на прочитання7 годин тому
Щонайменше четверо людей загинули, понад 100 поранено: у США над Оклахомою пронісся торнадо
2 хв на прочитання8 годин тому
На заказнику Кременчуцького водосховища браконьєр "наловив" риби на 3 роки тюрми
1 хв на прочитання10 годин тому
На шляху до нульових викидів: як компаніям реалізувати стратегію Net Zero 
4 хв на прочитання10 годин тому