Догори
Дати відгук

Топ-3 продукти, які допомагають у профілактиці раку

Ферментовані продукти допомагають запобігти онкологічним захворюванням.

2 хв на прочитання05 Квітня 2024, 06:50
Профілактика раку Корисні продукти Онкологія Профілактика раку Корисні продукти Онкологія
Поділитись:

Дієта, яка включає ферментовані продукти, може допомогти у запобіганні онкологічних захворювань. Про це експерт у сфері здоров'я та спеціаліст з питань харчування Лорен Леплі розповіла виданню Express. 

Лорен Леплі, яка сама пережила меланому третьої стадії, розповіла: 

Ферментована їжа займає одне з перших місць у списку продуктів із властивостями профілактики раку, оскільки вона містить корисні бактерії, відомі як пробіотики, які, як було доведено, мають низку корисних для здоров’я властивостей, включаючи потенційну профілактику раку. Пробіотики — це корисні бактерії, які живуть у кишечнику та допомагають підтримувати здоровий баланс мікроорганізмів у травній системі. Вони важливі для травлення, імунної функції та загального здоров’я

Проведені дослідження показали, що корисні бактерії у ферментованих продуктах можуть допомогти запобігти раку таким чином:

  • зменшення запалення
  • зміцнення імунної системи
  • сприяння виробленню коротколанцюгових жирних кислот
  • детоксикація організму

Прикладами ферментованих продуктів із високим вмістом пробіотиків є йогурт, кефір, квашена капуста, місо, темпе. За словами спеціалістки, додавання цих продуктів у раціон може забезпечити низку переваг для здоров’я, включаючи потенційну профілактику раку. Лорен Леплі каже:

Однак важливо зазначити, що не всі ферментовані продукти є однаковими, і вміст пробіотиків може сильно відрізнятися в різних брендах і типах продуктів

Експерт у сфері харчування пояснила переваги трьох видів ферментованих продуктів, серед яких – кефір, місо та натто. 

Користь кефіру

У дослідженні, опублікованому в журналі Medical Oncology у 2017 році, йдеться, що кефір має протиракові властивості. Вчені зазначають:

Багато досліджень показали, що кефір впливає на різні види раку, такі як колоректальний рак, злоякісні Т-лімфоцити, рак молочної залози та карцинома легенів

Користь місо

Місо — це ферментована соєва страва, яка зазвичай використовується в японській кухні. Його виготовляють шляхом ферментації соєвих бобів із сіллю та коджі, який є різновидом гриба. Це хороше джерело білка, вітамінів і мінералів, а також місо містить корисні бактерії, які можуть допомогти травленню.

Користь натто

Це також традиційна японська їжа. Натто багатий вітаміном К2, який важливий для здоров’я кісток, а також може мати протизапальні властивості.

У 2020 році дослідницька група з Національного онкологічного центру в Японії опублікувала статтю в BMJ, в якій йшлося, що часте споживання ферментованих соєвих продуктів, включаючи натто та місо, пов’язане з нижчим ризиком смертності.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитання5 годин тому
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері спорту та захисту довкілля
1 хв на прочитанняВчора