Догори
Дати відгук

Топ-3 продукти, які допомагають у профілактиці раку

Ферментовані продукти допомагають запобігти онкологічним захворюванням.

2 хв на прочитання05 Квітня 2024, 06:50
Профілактика раку Корисні продукти Онкологія Профілактика раку Корисні продукти Онкологія
Поділитись:

Дієта, яка включає ферментовані продукти, може допомогти у запобіганні онкологічних захворювань. Про це експерт у сфері здоров'я та спеціаліст з питань харчування Лорен Леплі розповіла виданню Express. 

Лорен Леплі, яка сама пережила меланому третьої стадії, розповіла: 

Ферментована їжа займає одне з перших місць у списку продуктів із властивостями профілактики раку, оскільки вона містить корисні бактерії, відомі як пробіотики, які, як було доведено, мають низку корисних для здоров’я властивостей, включаючи потенційну профілактику раку. Пробіотики — це корисні бактерії, які живуть у кишечнику та допомагають підтримувати здоровий баланс мікроорганізмів у травній системі. Вони важливі для травлення, імунної функції та загального здоров’я

Проведені дослідження показали, що корисні бактерії у ферментованих продуктах можуть допомогти запобігти раку таким чином:

  • зменшення запалення
  • зміцнення імунної системи
  • сприяння виробленню коротколанцюгових жирних кислот
  • детоксикація організму

Прикладами ферментованих продуктів із високим вмістом пробіотиків є йогурт, кефір, квашена капуста, місо, темпе. За словами спеціалістки, додавання цих продуктів у раціон може забезпечити низку переваг для здоров’я, включаючи потенційну профілактику раку. Лорен Леплі каже:

Однак важливо зазначити, що не всі ферментовані продукти є однаковими, і вміст пробіотиків може сильно відрізнятися в різних брендах і типах продуктів

Експерт у сфері харчування пояснила переваги трьох видів ферментованих продуктів, серед яких – кефір, місо та натто. 

Користь кефіру

У дослідженні, опублікованому в журналі Medical Oncology у 2017 році, йдеться, що кефір має протиракові властивості. Вчені зазначають:

Багато досліджень показали, що кефір впливає на різні види раку, такі як колоректальний рак, злоякісні Т-лімфоцити, рак молочної залози та карцинома легенів

Користь місо

Місо — це ферментована соєва страва, яка зазвичай використовується в японській кухні. Його виготовляють шляхом ферментації соєвих бобів із сіллю та коджі, який є різновидом гриба. Це хороше джерело білка, вітамінів і мінералів, а також місо містить корисні бактерії, які можуть допомогти травленню.

Користь натто

Це також традиційна японська їжа. Натто багатий вітаміном К2, який важливий для здоров’я кісток, а також може мати протизапальні властивості.

У 2020 році дослідницька група з Національного онкологічного центру в Японії опублікувала статтю в BMJ, в якій йшлося, що часте споживання ферментованих соєвих продуктів, включаючи натто та місо, пов’язане з нижчим ризиком смертності.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Ясла з трьох місяців: в Україні планують зміни в дошкільній освіті
Ясла для дітей від трьох місяців для скорочення декретної відпустки
2 хв на прочитання2 години тому
Мікропластик і здоров'я: ШІ показав потенційні наслідки
Від жувальної гумки до пакетику чаю: жахливі наслідки мікропластику для здоров'я
2 хв на прочитання3 години тому
$11 млрд на воду: Україна потребує масштабної реконструкції водопостачання
Україні необхідно $11 млрд на відновлення водопостачання та водовідведення - Шмигаль
2 хв на прочитання7 годин тому
Безпечне відвідування в лікарні: рекомендації Центру громадського здоров'я. Фото: Суспільне Новини
Правила безпечного відвідування пацієнтів у лікарнях
2 хв на прочитання8 годин тому
Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму: які хвороби його супроводжують і чи є між ними зв'язок
4 хв на прочитання18 годин тому
Розклад магнітних бур на квітень 2025 – коли чекати найсильніших коливань
2 хв на прочитанняВчора
Скандал у польському МЗС: заступник міністра зізнався в алкоголізмі
1 хв на прочитанняВчора
В Одеській області зростає кількість випадків кору та сказу
2 хв на прочитанняВчора