Догори
Дати відгук

Сирне печиво, яке люблять усі без винятку — готується надзвичайно просто

Можна подавати як до чаю, так і до перших страв, брати в дорогу, давати дітям у школу чи просто смакувати ним удома.

1 хв на прочитання02 Лютого 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Сирне печиво, яке люблять усі без винятку, дуже легко і швидко готувати. З невеликої кількості інгредієнтів виходить хрустке, ситне печиво. Його можна подавати як до чаю, так і до перших страв, брати з собою в дорогу, давати дітям у школу чи просто смакувати ним удома.

Інгредієнти:

борошно — 180 г;

вершкове масло — 130 г;

твердий сир — 100 г;

яйця — 2 шт.;

сіль — дрібка.

Приготування.

Вершкове масло порізати шматочками.

Просіяти борошно, додати сіль і масло. За допомогою блендера все ретельно перемішати до однорідної консистенції.

В отриману суміш додати одне яйце, все ретельно вимішати.

Твердий сир потерти на грубій тертці й додати до тіста. Місити тісто потрібно швидко, поки масло не почало танути.

З готового тіста сформувати кулю, загорнути її в харчову плівку, покласти в холодильник на годину.

Підготувати формочки для вирізання печива.

Дістати тісто з холодильника та розкачати з нього корж завтовшки 0,5 см. Вирізати формочками печиво.

Деко застелити папером для запікання, викласти на нього печиво, проколоти його виделкою.

Один яєчний жовток збити з чайною ложкою перевареної води й помастити отриманою сумішшю печиво.

Поставити в розігріту духовку і випікати 15 хвилин при температурі 180 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
В Україні з'явиться перший завод з виробництва картоплі фрі: інвестиції та імпортозаміщення
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Ринок свинини на роздоріжжі: ціни стабілізувалися, але можливий раптовий обвал
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Business Evolution
На Тернопільщині відкрили нову птахоферму, що не створює неприємних запахів
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Dandjapiary.com
Бджоли-запилювачі й експортні квоти: як підтримати бджільництво України і навіщо це робити
2 хв на прочитанняВчора
Без українського зерна польські термінали простоюють, а трейдери зазнають збитків
1 хв на прочитання15 Серпня 2025
Масова загибель бджіл на Житомирщині через порушення правил обробки аграрних земель
2 хв на прочитання15 Серпня 2025
АМЕУ пропонує скасувати заборону на перевалку добрив у портах Дунаю
1 хв на прочитання14 Серпня 2025
Чи буде олія по 100 гривень: як аномальна посуха впливає на врожай соняшнику
2 хв на прочитання14 Серпня 2025