Догори
Дати відгук

Столиця — чемпіон: рейтинг вакцинації областей (інфографіка)

В Україні вакцинували проти коронавірусу менше 12 % населення.

2 хв на прочитання03 Вересня 2021, 20:04
Поділитись:

Аналітики громадської організації «Антикорупційний штаб» дослідили рівень вакцинації проти коронавірусу в Україні. Станом на 29 серпня 2021 року вакциновані трошки менше 12 % населення: загальний показник вакцинації складає 11,92 %, тобто 5,3 млн осіб. Розрахунки здійснювалися на основі загальної кількості населення за даними Державної служби статистики України — 43 мільйони 968 тисяч 144 особи.

Найбільший відсоток вакцинованих — у Києві та на Київщині: тут вакцинували 23,07 % (трохи більше 1 мільйона осіб). На другому місці — Полтавська область: 18,45 % вакцинованих (255,9 тисяч осіб). На третьому — Черкащина: 15,75 % (187,7 тисяч осіб).

Найменший відсоток вакцинованих від COVID-19 — у Чернігівській (4,75 % — 140,8 тис. осіб), Донецькій (4,7 % — 194,2 тис. осіб) та Луганській областях (4,02 % — 86,5 тис. осіб).

Загалом Україна посідає 156 місце у рейтингу вакцинації серед усіх країн. Кампанія з вакцинації стартувала 23 лютого 2021 року. Показник вакцинації у серпні мав сягнути 6 мільйонів доз за планом Уряду. Вже у вересні планують вакцинувати 8,2 мільйонами доз, а до кінця року — більшість дорослого населення України. 

Аналітики «Антикорупційного штабу» зазначають, що рівень вакцинації чимало залежить від якісної інформаційної кампанії в регіоні та загалом від активностей місцевої влади. Немає залежності від кількості мешканців чи географічного розташування: рівень вакцинації, наприклад, на Львівщині чи Харківщині, де понад 2,5 мільйони населення, нижчий за Черкащину та Полтавщину, де трошки більше мільйона. Водночас Київщина та Запоріжжя (відповідно 4,7 млн та 3,1 млн населення) мають доволі високі показники вакцинації. Отже, найімовірніше, ідеться про рівень мотивації на місцях, роблять висновок аналітики.

Також ми розповідали, як перевірити ефективність вакцинації проти COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитаннягодина тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитаннягодина тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора