- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Всесвітній день морозива: п’ять найкращих домашніх рецептів
Всесвітній день морозива: п’ять найкращих домашніх рецептів
А також на що слід звернути увагу при виборі готового десерту.
9 червня відзначають Всесвітній день морозива. У літню спеку морозиво може стати приємною паузою в житті. Зважаючи на широкий асортимент морозива, яке пропонується на ринку, важливо знати, як обрати якісний продукт.
- Перегляньте склад. Якщо в переліку інгредієнтів переважають натуральні продукти, такі як молоко, цукор, вершки, ягоди чи фрукти, це свідчення високої якості морозива. Найкраще обирати морозиво з ДСТУ 4733.
- Зверніть увагу на кольори. Якщо морозиво має яскравий штучний колір, це може свідчити про використання барвників і штучних добавок. Віддайте перевагу природним відтінкам.
- Текстура ґратки. Якщо морозиво має гладку, однорідну текстуру без кристалів, це ознака його якості та високого вмісту жиру.
- Виробник. Відомі бренди з довгою історією та гарною репутацією зазвичай гарантують якість своїх продуктів.
Проте, звісно, найкраще морозиво — домашнє. Молочні продукти, які містяться в натуральному морозиві, можуть сприяти здоров'ю кишківника та покращити травлення. Якщо в морозиві використовуються натуральні інгредієнти, воно може бути додатковим джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів.
Також споживання натурального морозива сприяє виділенню ендорфінів, відомих як «гормони радості», що поліпшує настрій і зменшує стрес.
Приготувати таке морозиво можна в домашніх умовах. Ось 5 найкращих рецептів.
Домашнє морозиво всього з двох інгредієнтів
Це найпростіший рецепт приготування домашнього морозива. За бажання можна додати подрібнений шоколад, горіхи, перетерті ягоди, карамель тощо.
Інгредієнти:
охолоджені вершки 33 % (або вище) — 250 г;
згущене молоко — 125-130 г.
Приготування.
Збити міксером до м’яких піків — це займе приблизно 5 хвилин.
Тепер можна додати наповнювачі за вашим смаком, перемішати та розлити у форми.
Поставити у морозильну камеру на декілька годин.
«Лінивий» пломбір
Це так зване м’яке морозиво. До нього бажано додавати якісь фрукти чи ягоди. Бо без наповнювача воно може здатися смачним, але зажирним.
Інгредієнти:
молоко — 250 мл;
яйце — 1 шт.;
борошно — 2 ч. л.;
цукор — 4 ст. л.;
ванілін;
вершки (33 %) — 200 мл.
Приготування.
Нагріти 200 мл молока з цукром і ваніліном.
Розтерти яйце з борошном до однорідності, долити 50 мл молока, перемішати.
Тонкою цівкою влити гаряче молоко з цукром.
Варити до загустіння.
Охолодити, помішуючи.
Збити вершки і додати в крем.
У морозивниці процес 30 хв, але можна скористатись і міксером. Перші 2 години, як поставили в морозилку, перемішувати кожні 15 хв (щоб вийшло саме морозиво, а не лід).
Домашній пломбір, як у дитинстві
Інгредієнти:
жовтки — 3 шт.;
молоко — 160 мл;
цукор — 150 г;
ванільний цукор — 1 п.;
сметана — 500 г.
Приготування.
Молоко нагріти, але не кип’ятити.
В іншій посудині перетерти жовтки з цукром.
Тоненькою цівкою влити молоко до жовтків, постійно помішуючи.
Усю суміш поставити на малий вогонь, але не кип’ятити.
Варити доти, поки на лопатці не з’явиться слід після проведення пальцем.
Відставити, щоб суміш охолола.
Сметану збити до пишності і вилити охололу заварну частину. Добре вимішати і покласти в формочки чи просто в лоток і в морозилку. Через кожні 30-40 хв потрібно мішати, щоб морозиво не вийшло зі сніжинками. Так повторити 3-4 рази.
Домашнє морозиво без желатину
Інгредієнти:
вершки 33 % — 500 мл;
згущене молоко — 150 г;
полуниця — 100 г.
Приготування.
Вершки для збивання вилити в чашу блендера та збити міксером, поки вони не стануть пишними і твердими.
Перекласти суміш у миску і залити її згущеним молоком. Змішати інгредієнти міксером.
Полуницю нарізати дуже дрібними кубиками, перекласти в миску та перемішати лопаткою.
Перелити склад в більш підходящу посудину і накрити її харчовою фольгою. Поставити в холодильник на 2 години.
Дістати десерт з холодильника і насолоджуйтеся отриманим морозивом із задоволенням!
Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
вершки 35 % — 500 мл
цукор — 200 г;
какао-порошок (без цукру) — 50 г;
жовтки — 4 шт.;
темний шоколад (70 % какао) — 100 г;
ванільний екстракт — 1 ч. л.
Приготування.
Збити вершки великою швидкістю до утворення м'якого піку. Поставити в холодильник.
У каструлю влити молоко, додати какао-порошок і цукор. Ретельно змішати і нагрівати на середньому вогні до розчинення цукру та розчинення какао. Після цього зняти з вогню.
В іншій мисці добре збити жовтки. Додати до них невелику кількість гарячого молочно-какаової суміші, щоб розбавити жовтки, потім додати всю суміш жовтків у каструлю з рештою молочно-какаової суміші.
Розігріти темний шоколад на водяній лазні чи в мікрохвильовій печі до повного розплавлення. Додати шоколад до молочно-какаової суміші та ретельно змішати.
Додати ванільний екстракт до суміші та ретельно перемішати.
Додати охолоджену молочно-шоколадну суміш до збитих вершків і помішувати до однорідності.
Перелити суміш в контейнер для морозива та поставити у морозильник на 4-6 годин або до повного замороження.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.