Догори
Дати відгук

Смачний кетчуп на зиму: простий рецепт

Легкий рецепт від Клопотенка

3 хв на прочитання06 Жовтня 2022, 12:30
Поділитись:

"Корисний соус – це приготовлений удома. Мені подобається домашній кетчуп, по-перше, його легко готувати, по-друге, смак можна регулювати під різні страви, а по-третє, ви точно знаєте, що в складі лише натуральні інгредієнти." - Євген Клопотенко.

Кетчуп можна зберігати і в холодильнику, і закривати на зиму в банки.

Які ще інгредієнти можна додавати в кетчуп?

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНИЙ ДОМАШНІЙ КЕТЧУП

Томати. Як правило, для кетчупу беруть червоні томати, але цілком можна експериментувати. Спробуйте приготувати кетчуп із рожевих томатів, жовтих або взагалі чорних. Мікс томатів теж можна використовувати. Головна порада – вибирайте м’ясисті сорти томатів, в яких менше насіння, тоді соус вийде більш насиченим за смаком.

Солодкий перець і чилі. У моєму рецепті кетчупу немає солодкого перцю, але ви можете проекспериментувати і додати один солодкий перець. Якщо взяли жовті томати, то можна взяти і жовтий солодкий перець. Також, в соус можна додати чилі, щоб зробити соус трохи пекучим.

Сливи і абрикоси. Ніжніший смак вийде у кетчупу, якщо до нього додати сливи і абрикоси. Якщо хочете кетчуп «із димком», можна додати копчену грушу або чорнослив – вийде дуже смачно. А ось кількість інгредієнтів регулюйте під свій смак.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КЕТЧУП 

ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 л готового кетчупу:

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 

 КРОК 1

Візьміть 1,5 кг томатів, помийте, і вичавіть із них сік за допомогою соковижималки. Я рекомендую використовувати таку ж шнекову соковижималку, як у мене. Так у вас вийде ідеально смачний сік.

 КРОК 2

Далі одну ріпчасту цибулю та одну моркву очистіть і поріжте середнім кубиком. При бажанні можете потерти моркву на крупній тертці. Розігрійте сотейник із 5 ст. л. соняшникової олії та обсмажте в ньому цибулю й моркву на середньому вогні до прозорості цибулі.

 КРОК 3

Додайте томатний сік.

КРОК 4

Далі додайте 6-7 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, ½ ч. л. звичайної або копченої паприки і кілька дрібок солі. Варіть соус у сотейнику на середньому вогні близько години або доки він не зменшиться в обсязі приблизно в два рази.

 КРОК 5

Дістаньте великі горошини духмяного перцю за допомогою ложки, бутони гвоздики я не дістаю, а перебиваю разом із соусом у блендері. Перебийте масу в чаші блендера до отримання однорідної консистенції.

 КРОК 6

Перелийте готовий кетчуп назад у сотейник, додайте 3-4 ст. л. оцту та при необхідності сіль до смаку.

КРОК 7

Якщо хочете додатково згустити соус, то можете додати 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості холодної води. Доведіть соус до кипіння та розлийте в стерилізовані банки.

 КРОК 8

Доведіть соус до кипіння і розлийте в стерилізовані банки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На Закарпатті зростає популяція диких хижаків
Загроза сказу: на Закарпатті зростає популяція диких хижаків
1 хв на прочитання12 хвилин тому
Як вибрати ідеальний саджанець для свого саду?
Як вибрати ідеальний саджанець для свого саду?
2 хв на прочитання46 хвилин тому
Фото: Google Earth
Загадковий слід у Південній Австралії: як мапи Google Maps допомогли зробити відкриття
2 хв на прочитаннягодина тому
У Польщі зобов’язали встановити протипожежний датчик в кожній оселі
У Польщі зобов’язали встановити протипожежний датчик в кожній оселі
1 хв на прочитаннягодина тому
Україна та Світовий банк розробляють стратегію реформування соціальної системи
2 хв на прочитання2 години тому
На Звягельщині Держекоінспекцією виявлено три стихійні сміттєзвалища
1 хв на прочитання3 години тому
Ліцензування і дозвільна система в управлінні відходами: Міндовкілля опублікувало роз'яснення регулятора
1 хв на прочитання4 години тому
Адміністративна команда Трампа готує збільшення видобутку нафти та експорту газу
1 хв на прочитання6 годин тому