Догори
Дати відгук

Смачна і дуже проста в приготуванні паска — рецепт, який підійде навіть новачкам, зайнятим або лінивим

Навіть якщо ви готуєте її вперше, все вийде ідеально.

2 хв на прочитання03 Квітня 2025, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Якщо ви ніколи не пекли паску чи не хочете витрачати години на складні рецепти, цей варіант саме для вас. Мінімум зусиль, прості інгредієнти — і в результаті ви отримаєте ніжну, ароматну паску з пухким м’якушем. Тісто виходить м’яким, еластичним і не вимагає довгого вимішування. А завдяки маслу, молоку, яйцям і дріжджам випічка буде по-справжньому здобною, з легкою цитрусовою ноткою та солодкими вкрапленнями цукатів або родзинок. І так, навіть якщо ви готуєте її вперше, все вийде ідеально!

Інгредієнти:

масло — 160 г;

тепле молоко — 150 мл;

дріжджі живі — 50 г (або 2 ч. л. сухих);

цукор — 1 ст. л. для опари + 225 г для тіста;

борошно — 2 ст. л. для опари + 600 г для тіста;

яйця — 3 шт.;

сіль — 0,5 ч. л.;

мед — 1 ч. л.;

ваніль чи цедра лимона — до смаку;

цукати чи родзинки — 200 г;

коньяк (ром) — 1 ч. л.

Приготування.

Розтопити масло — хай вистигає.

Нагріти молоко, додати дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна, щоб вийшла опара.

Яйця, цукор, сіль, мед і розтоплене масло збити до білого. Додати ваніль чи цедру лимона, добре збити.

Збиваючи спіральним віничком, поступово додати борошно. Коли все борошно змішається — значить, тісто готове. Воно має вийти в’язке, майже як на кекс, лопатка залишатиме слід. Хай підходить 1-1,5 години.

Додати цукати чи родзинки та коньяк (ром), трохи вимісити й розкласти у формочки. Коли підійде, випікати 40 хв при 180 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost